blindtarmsinflammation symptom hos barn

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-03-04
Enligt Journal of American Medical Association (JAMA), är blindtarmsinflammation mindre vanligt hos barn under sex år än det är hos äldre barn och vuxna men det är inte ovanligt. Oavsett vilken ålder ditt barn är, uppmärksamma klagomål och tecken på buksmärtor och fela på sidan av försiktighet om ditt barn har en allvarlig ont i magen som inte går bort

Du behöver:
Sugar-free tuggummi.
Kamomillte.
Mjölk.
Mandel.
Apple.

Biologi

Bilagan är en liten, finger-liknande organ som fäster tjocktarmen. Finns i det nedre högra kvadranten av buken, tjänar bilaga nr urskiljbara syfte och om det inte blir smittad, går det obemärkt. Den del av bilagan som uppfyller tjocktarmen är ett öppet rör. I sällsynta fall kan en liten mängd avföring fastna i öppningen i tillägget och hårdnar, vilket resulterar i blockering, svullnad och infektion. I vissa fall läkare inte kan fastställa orsaken till den infekterade organet.

Första symptomen

En äldre barn kan klaga på kramp eller en dov smärta runt naveln som sträcker sig nedåt, mot den nedre högra sidan av buken. En yngre barn kan hålla hans mage, krypa ihop och gråta. Illamående eller kräkningar kan medfölja smärta, vilket gör föräldrarna tror maginfluensa eller matförgiftning är den skyldige. Dessutom kan en låggradig feber och diarré förekomma.

Progression

När barnets blindtarmsinflammation fortsätter svälla, blir smärtan intensiv. Hos barn under två års ålder, okontrollerbara gråt och en svullen buk kan förekomma. Eftersom dessa är också symptom på andra allvarliga sjukdomar, är omedelbar medicinsk behandling nödvändig. Äldre barn kan få möjlighet att uttrycka graden av smärta. Inom en till tre dagar efter debut av barnets symtom, en infekterad appendix kan sprängas smittspridning i bukhålan. Om detta inträffar, kan barnets feber spike.

Diagnos

Symtom på blindtarmsinflammation i ett barn är en medicinsk nödsituation. En infekterad appendix kommer inte att läka av sig själv och din läkare vill schemalägga operation så snart som möjligt att ta bort det innan det spricker. När ditt barn når sjukhus eller klinik kommer din läkare att utföra en buk-examen och han kan beställa en datortomografi, röntgen, blodprov och ett urinprov för att fastställa om tillägget är infekterad.

Komplikationer

En inflammerad appendix kan brista om den inte tas bort. När detta sker, blir situationen ännu farligare eftersom infektionen från brusten blindtarm sprider sig i bukhålan. Med moderna antibiotikabehandlingar, är en brusten appendix oftast behandlingsbara, men det kan ändå vara ett dödligt komplikation.

Prognos

operation för att avlägsna en inflammerad appendix är relativt enkel och ditt barn kan lämna sjukhuset inom två eller tre dagar med instruktioner om hur att återhämta sig hemma. Om tillägget spruckit inför operation, kommer ditt barn kvar på sjukhuset tills läkaren anser att infektionen är under kontroll.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:om borrelia hos barn

Relaterade artiklar


 • om colon irritabile efter graviditeten
 • om lagrad energi i kroppen
 • hur man kan bli av graviditetsillamående under graviditeten
 • hur man kan förbättra ditt minne
 • hur man lindra smärta bröst mjölkstockning när flaskmatning din baby
 • hur företaget benen
 • Fakta om nikotinplåster
 • hur man hittar orsakerna till sjukdomarna enligt ayurveda
 • vad man ska göra efter en prenatal massage
 • hur man observera dig själv om du är diabetiker
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com