fakta om alkohol

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-03-09
De flesta människor njuta av att ha ett par drinkar på tillfälle, men vissa människor dricker för mycket. Alkohol är en drog även om de flesta människor inte visa det på ett sådant sätt. I själva verket är det den vanligaste och missbrukat narkotika

Funktioner

Alkohol inte rötning, utan snarare oxideras i levern. Alkohol passerar genom magsäcken till tunntarmen, sedan in i blodomloppet. Även små doser kan orsaka fysiska och psykiska funktionshinder.

Typer

Det finns tre grundläggande typer av alkoholhaltiga drycker, som inkluderar öl, vin och sprit. Dessa drycker är gjorda av jästa produkter såsom spannmål och frukt. Den procentandel av alkoholhalten varierar beroende på produkt.

Funktion

Förutom att du mår bra och ger dig en baksmälla nästa dag, påverkar alkohol i kroppen och sinnet på olika sätt. Alkohol hämmar hjärnans funktion. Det förändrar din perception och förbättrar känslomässiga tillstånd, såsom ökad aggression eller depression. Den saktar reflexer och reaktionstid. Alkohol påverkar också dom, samordning och motorik.

Alkohol och graviditet

Alkohol under graviditeten kan ha flera negativa effekter på det ofödda fostret. Dricka alkohol under graviditeten kan orsaka missfall eller för tidig födsel. Det finns också en risk för att fostret kan födas med missbildningar såsom mental retardation. Kvinnor som är gravida eller försöker bli gravida bör avstå från att dricka alkohol. Även små mängder kan vara skadliga för fostret.

Statistik

Enligt US Department of Health and Human Services mer än 2 miljoner amerikaner lider av alkoholrelaterade leversjukdomar. Alkohollagen Drug Reference Guide anger att 80 procent av alla våldsbrott sker under påverkan av alkohol. Enligt AlcoholScreening. org en 12-ounce öl har ungefär lika mycket alkohol som en 1,5 uns skott av sprit.

Varning

Alkohol är lätt missbrukas och många människor slutligen hamnar lider alkoholism. Alkoholmissbruk ökar risken för olyckor och skador. Många människor dör i onödan varje år på grund av trafikolyckor där förare under inflytande av alkohol. Överdriven alkoholkonsumtion kan leda till hygienkrav som skrumplever, hjärnskador, minnesförlust och magsår. Det ökar också risken för stroke och hjärtsjukdomar.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:om kiropraktik

Relaterade artiklar


 • hur man kan hjälpa lindra influensa naturligt
 • hur man gör flytande mineralsmink
 • hur man älskar huden din i
 • hur du startar en hälsosam livsstil
 • hur du hanterar din hunds vård och vaccinationer
 • hur man får redo för vintern enligt ayurveda
 • hur du tar bort en ring som sitter fast på fingret
 • vad hormon gör att brösten växa?
 • Hur ofta ska du tvätta händerna?
 • symptom på svår KOL
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com