hur du väljer rätt tampongen för dina behov

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-03-29
Jag misstänker även de mest själv medveten och avslappnad person inte njuta spenderar mycket tid med att läsa rutor i feminina leveranser delen av sina lokala stormarknad och ändå finns det så många olika märken av tamponger hur vet du vilken som är rätt för dig och mens? Tamponger tillsammans med andra kvinnliga leveranser har funnits under lång tid och ändå är vi fortfarande inte känner dig alltför bekväm med att prata om sådana saker. Drug butiker eller i dagligvaruhandeln kommer att ha ett stort urval, men från det du är något på egen hand även i dessa tider. Jag misstänker att många av oss plocka märket vår mamma eller att vår bästa vän lånade oss den första sommaren när vi ville gå till poolen men det var "den tiden" i månaden. Faktum är att veta de olika stilarna och alternativ ökar kraftigt skydd vi får från denna värdefulla produkt

Du behöver:. .
Kunskap om den egna kroppen
Beredskap för tampong användning.
.


1.
Kommersiella tamponger kan brytas ner av stil, innehåll, applikator och absorption så att hitta rätt typ för du kan lite av trial and error. Den första regeln är att använda den minst absorberande storlek som hanterar ditt flöde på ett adekvat sätt. Kolla baksidan av lådan för dina produkter absorption riktlinjer.
2.
Det finns tre huvudsakliga typer av tamponger när du talar om den faktiska tampong, det är kors och tvärs, linjär och spiral. Playtex tenderar att göra mest kors och tvärs stilar, gör Kotex mest linjär stil och OB är ett exempel på spiral.
3.
för unga, eller de som inte har haft barn oftast ett lätt till medium flöde produkt bör göra. Det finns även en Jr stil som är lika tunn som en blyertspenna och bra för tjejer just har börjat sina cykler. Kom ihåg, detta är inte en heldags produkt. Du bör vara att ändra dina tampong varannan timme oavsett hur lätta ditt flöde. Ändra dig skydd ofta kommer att skära ned på risken för bakteriella frågor och förgiftningschocksyndromet.
4.
För dem som är äldre, eller som har haft barn (särskilt de som har fött barn naturligt) stil och riktlinjer absorption är mer kritiska. Lyckligtvis finns det nu "Super" och "Ultra" märken att hejda flödet av även de tyngsta perioden. För dem som har fött barn naturligt kan det ibland vara viktigt att hitta de mest vaksamma möjliga skydd sedan vaginala förändringar inträffar som gör tampongen som fungerade innan inte längre kan göra jobbet. Många kvinnor ger en spiral utformningen av OB sin stämpel av godkännande på denna punkt.
5.
För dem som är bekymrade över toxiner och miljökonsekvenserna av alla dessa månatliga produkter det finns alternativa tamponger. Ekologisk bomull tamponger och återanvändbara interna koppar vinner fler fans varje dag och tar upp en större andel av mensskydd marknaden. Även svårt att hitta på typiska livsmedelsbutiker dessa naturliga tamponger är den huvudsakliga vistelse på lokal hälsosam livsstil butiker.

Tips och varningar


 • Sök efter kuponger blir det lite lättare på plånboken att prova olika märken.
 • När första att prova ett nytt märke se om de gör en multi-box så att du kan se vilken uppsugningsförmåga passar dig bäst.
 • Som regel läkarna säger nu att det är bäst att inte använda en tampong över natten på grund av att vilket betyder att du skulle bära det i 8-10 timmar
 • Långvarig bär förknippas med Toxic Shock Syndrome, vet tecknen.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man förstår varför öl magar är hårt

  Relaterade artiklar


 • Fakta om piller bröstförstoring
 • hur man hanterar ischiassmärta under graviditeten
 • hur du väljer rätt tampongen för dina behov
 • om arbete
 • hur du kan hjälpa ditt barn att bygga starka ben
 • hur man kan förhindra influensan
 • hur man kan få gratis ordinerats antibiotika (narkotika)
 • hur du ställer säsong rutiner (ritucharya) enligt ayurveda
 • hur man gör nya vanor pinne
 • hur man kontrollerar blodsockernivån vid graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com