hur man kan vara förberedd för en vinter strömavbrott

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-03-25
Som en av miljontals påverka genom den svåra isen och inches av snö kvar min familj oväntat i mörkret med minusgrader i flera dagar. Vi var utan ett sätt att laga mat, värme och kommunikation. Här är några tips som hjälpt oss att komma igenom den värsta stormen även när vi var oförberedda på stormen. Detta är långt ifrån fullständig förteckning över behoven, utan ett sätt att förbereda sig i förväg för efterlevande en naturkatastrof

Du behöver:. .
Mat
Shelter.
Värme.
Överlevnadsinstinkter.


1.
söka skydd. Om ditt hem är säkert, stanna kvar, ge sig ut på hala vägar och riskfyllda förhållanden kan kosta ditt liv. Om inte räddningspersonalen säga er, är det bäst att söka skydd på ett annat ställe, stanna hemma. Om du vet att du inte kan få mat eller värme, hitta någon annanstans. Större städer har härbärgen och mindre samhällen ofta öppna skolor för skydd. Veta om din kommun har dessa tillgängliga i förväg, är kommunikation saknas efter en katastrofal händelse, så det är bäst att veta vad du kan göra innan katastrofen är ett faktum. Det kan ta dagar eller veckor för räddningspersonalen att ta sig till alla.
2.
Drink. Vatten fryser i kalla temperaturer. Den kan frysa rören och byst dem. Lämna alla kranar droppade på en liten stadig ström. Det är bättre att betala en högre vattenräkningen då att ersätta rör och betala för en vattenledning läcker. Det kan vara ganska irriterande att höra vatten rinnande när allt är tyst, men så länge du hör det kör du vet att du har vatten att dricka.
3.
Säkerhetskopiera dina vatten. Fyll någon ren kannor, burkar, eller termos behållare med färskt, rent vatten vid din väl slutar att pumpa vatten eller din stad vattenledningsnätet sprack. Det enda alternativet till det skulle vara att fylla på vattenflaskor eller smälta snö i en stekpanna eller kan över värme eller äter snö till vatten.
4.
Fylla på icke ömtåliga livsmedel. Ett kylskåp kan bara hålla livsmedel färskt del av ett avbrott dag. Om temperaturen är kallt ute kan du hålla maten i snön om du inte har en termisk kylare med is att förvara mjölk och grundläggande färskvaror kallt. Bara vara säker på djuren inte kan komma till dem först.

hållbara livsmedel: livsmedel som inte förstöra utanför kylskåpet. Du behöver en handbok konservöppnare för att öppna konservburkar. Se till att din familj äter all mat snart efter att den öppnats, om den skall kyl efteråt. Annars, handla in mat som kommer att pågå under de närmaste dagarna.
5.
Håll dig varm. Om du har råd med en fotogen värmare eller en nödgenerator detta skulle vara bäst. Se till att du har en tank eller behållare korrekt att lagra fotogen säkert att fylla på fotogen värmare. En 1-2 gallonsbehållare av flygfotogen kommer att ge värme för en dag. Vrid värmaren så lågt som du kan utan att bli kall för att spara bränsle. Inse att lokala bensinstationer som har fotogen kommer att ta slut snabbt i nödsituationer.

Tips och varningar


 • Motion ofta för att hålla blodet cirkulerande.
 • Håll batterier, radioapparater och ficklampor där du kan hitta dem lätt.
 • Täck upp med filtar, slitage extra kläder och bo i ett litet rum med mattor under dörrar för att stoppa sval luft kommer in. Sätt filtar över hela dörren om det känns dragiga.
 • användning av fotogen värmare eller någon gas källa inne i ett hem kommer att orsaka kolmonoxid som kan döda dig. Du inte vet det händer, kommer du att somna och inte vakna igen. Om du känner dig sömnig, nervös, eller röd i ansiktet utan ansträngning man kunde ha CO-förgiftning, få frisk luft omedelbart och söka akut hjälp så fort som möjligt.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:Så för att lindra förstoppning i ditt barn

  Relaterade artiklar


 • hur man behandlar en stukad fotled
 • hur man kan bli av en njursten
 • Så för att lindra smärta från Cankerskav
 • vad är en äldreomsorg rådgivare?
 • hur fungerar lavemang utrustning?
 • hur man skotta snö säkert
 • hur är kistor gjorda?
 • Hur är provrörsbefruktning till?
 • om testiklarna som är ömma och blödning
 • hur man får ett ultraljud under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com