om graviditet vikt

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-03-02
Viktökning under graviditeten är inte bara vanliga, men det är nödvändigt. Att få en hälsosam mängd graviditet vikt kommer att förbättra den allmänna hälsan hos barnet. Men många kvinnor är ovilliga att vinna graviditet vikt. Men det är viktigt att veta varför graviditet vikt måste vinnas, där vikten går, hur mycket skall förvärvas och hur graviditeten vikt går förlorad

allt snabbare

Beroende på vikt från moderns varje kvinna borde få en annan mängd av graviditeten vikt att hjälpa stödja hennes växande barn. Överviktiga kvinnor bör få runt 15 pounds, medelvikt kvinnor bör få mellan 25 och 35 pounds medan undervikt kvinnor behöver mer mellan 35 och 45 pounds.
Varje kvinna kommer att gå upp i vikt i sin egen takt, men det är inte ovanligt att få väldigt lite under den första trimestern på grund av anfall av graviditetsillamående. Den amerikanska Graviditet Association försäkrar att detta är normalt och inte skadligt för barnet. Vissa graviditetsillamående är så allvarlig att viktminskningen har erfarenhet av första trimestern. I detta fall kommer en läkare måste konsulteras. Majoriteten av viktökning kommer att delas mellan de två sista trimestern relativt jämnt.

Betydelse

Rätt mängd viktökning är mycket viktigt för hälsan hos barnet. När inte tillräckligt med vikt har erhållits, kan barnet få problem att utvecklas. I extrema omständigheter kommer moderkakan lossnar från livmodern väggarna i ett försök att skydda fostret. Låg viktökning hos modern ofta resulterar i induktion av förlossningen för att rädda barnet. Problem kan också uppstå genom för mycket viktökning. Den stora oro för extrem viktökning är graviditetsdiabetes. Graviditetsdiabetes är inte bara skadligt för barnet, men det resulterar i mycket stora bebisar som kommer ofta att behöva levereras av kejsarsnitt. För att undvika foster och födande komplikationer är det viktigt att hålla viktökning på rätt spår.

Orsaker

Även viktökning är en avgörande del av graviditeten är det inte alla mödrar kroppsfett som vunnits. Mycket av viktökning kommer från barnet. Vid utgången av den tredje trimestern kommer viktökning vara mellan 7,5 till 8,5 pounds av ren baby. Viktökning ingår också i genomsnitt mellan 1,5 till 2 pounds av placenta, 2 pounds av fostervatten, 1,5 till 2 pounds av bröst gain och 2 till 2,5 pounds av livmodern muskelmassa. Dessutom kommer kroppen att behålla en extra 4 pounds av vatten vikt och tillverka ytterligare 3 pounds av blod för att bistå med barnet. Inte mer än 10 pounds bör själva kroppsfett, mindre för överviktiga kvinnor och mer för undervikt kvinnor.

Hur man får

Eftersom få rätt mängd av graviditeten vikt är så viktig, är det lika viktigt att veta hur man kan få denna vikt. Vanligtvis lägger bara 200 till 300 kalorier varje form av regelbunden diet kommer att tillåta en kvinna av medelvikt för att få den mängd som behövs. En överviktig kvinna behöver bara 100 extra kalorier per dag, medan en underviktig kvinna kan behöva så många som 600 extra kalorier per dag för en tillräcklig mängd graviditet viktökning.

Förlora vikt

Det bästa med vikt vinst under graviditeten är att mycket av vikten försvinner inom en eller två månader efter förlossningen. Tio pounds kommer sannolikt att försvinna innan de checkar ut från sjukhuset eftersom barnet, vätskor och moderkakan brukar väga minst detta belopp. Det kommer dock att ta tid innan kroppen kan helt återhämta sig. Kvinnor som fått rätt mängd vikt tar mellan 6 månader till 1 år att förlora alla av graviditeten vikt, även om vissa kvinnor tar mer eller mindre tid.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:alkohol effekter på ett foster

Relaterade artiklar


 • Hur svettkörtlar arbete?
 • Hur man blir friskare
 • hur man får gratis hem hälso-och sjukvård besök
 • hur man sminka för afroamerikaner
 • Hur Clomid hjälpa befruktningen?
 • hur man undviker graviditet utan p-piller eller kondomer
 • hur man spelar basket om du är över fyrtio
 • hur man hittar den bästa platsen att köpa hörapparater
 • hur att komma i tid
 • Hur du tar hand om din hud
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com