om övervikt hos små barn

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-03-11
Ett barn kardiolog vid University of Missouri jämfört hälsa barn med övervikt att medelålders vuxna på grund av de förödande effekterna av fetma på sina unga kroppar. I en studie från 2008, var tjockleken på barnens artärerna liknar mycket äldre personer, skapa en scen för framtida hjärtsjukdom. Förutom hjärtats oro, orsakar fetma hos barn andra medicinska och känslomässiga problem

Trender

Center for Disease Control and Prevention (CDC), uppskattar att 16 procent av barn över två års ålder är överviktiga. Cirka 9 miljoner amerikanska barn är överviktiga. Det snabbast växande segmentet ingår barn i åldrarna 6 till 11 elva år gammal. Det amerikanska Institute of Medicine (IOM) kallar problemet en "epidemi" och meddelar att bekämpa problemet bör vara en nationell prioritet.

Orsaker

IOM avgifter snabbmatsindustrin och det offentliga skolväsendet med att minska friska "energibalans" som behövs för unga kroppar att förbli passa. Som barn äter en kost rik på fett och låg i näringslära, deras kroppar behöver mer fysisk aktivitet för att kompensera den extra vikten. Tyvärr, som allmänna skolor minskar sina budgetar för att möta finansieringsunderskott, fysisk träning klasser är bland de första att gå. Dessutom leder bekvämligheten med snabbmat och skräpmat till ohälsosam mat och val mellanmål.

Oro

Förutom risken för att utveckla hjärtproblem, fetma hos barn får skulden för en skenande ökning av antalet barn med diagnosen diabetes typ II. Eftersom denna typ av diabetes kan tyst skada ett barns organ innan symptom uppstår, kan barnet drabbas av irreversibla organskador med den tid det är diagnosen. Feta barn kan också uppleva ätstörningar, hudinfektioner, tidig pubertet, högt blodtryck och en ökad risk för astma.

Planer

IOM främjar en nationell plan för att minska och så småningom vända trenden av ökande barnfetma , innehåller en begäran om den federala regeringen för att genomföra strikta näringsmässiga normer i skollunchen, förbättrad utbildning i näringslära för föräldrar och en ökning av medlen för fysisk träning och idrott för barn. Enligt planen skulle läkarna spåra ett barns kropp /Mass Index (BMI) och föreslå kostrådgivning för överviktiga barn och deras föräldrar.

Föräldrar

berörda och kunniga föräldrar är den första försvarslinjen för att minska barnfetma. Genom att erbjuda låg fetthalt, näringsvärde måltid val och genom att eliminera söta läsk och skräpmat, barn är mindre benägna att vinna övervikt. Dessutom begränsar TV-tid och kräver mer fysisk aktivitet gör det möjligt för barnet att utveckla en sund inställning till fitness och kost som kommer att gagna honom för livet.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:alla graviditet symptom

Relaterade artiklar


 • Hur hemtjänst arbete?
 • Hur man väljer en potentiell äggdonator
 • Hur man sover bättre på natten
 • hur man åldras vackert
 • vad är intrauterin tillväxthämning?
 • hur man kan sluta röka utan att gå cold turkey
 • är douching säkert?
 • om traditionella surrogatmödrar
 • hur man kan förstå siffrorna på min monokel recept
 • hur man kan slå sömnlöshet under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com