Hur behandlar tea tree olja löss?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-04-26

huvudlöss

Huvudlöss är ett växande problem för familjer, särskilt de med skolåldern. barnen. Huvudlöss är små parasitiska insekter som lever på hårbotten och hår av det mänskliga huvudet. De är vitaktig i färg och lägga ägg, som förbinder dem med hårstrået. Äggen kallas gnetter och är vita eller bruna fläckar som inte går av lätt. Löss är mycket härdiga små varelser och det finns många bekämpningsmedel produkter på marknaden att bli av med dem. Problemet med detta är dock att löss är så lätt sprids att barn kan få dem mer än en gång från andra barn. Upprepad användning av bekämpningsmedel som innehåller kemikalier kan bli farligt, plus kan helt förstöra pH-balansen i håret. En alternativ metod att bli av med huvudlöss är tea tree-olja. Där finns inga medicinska bevis stöd åt dess effektivitet mot huvudlöss, mödrar svär överallt med hjälp av olja tea tree på huvudlöss istället för kemiska preparat.

Tea tree olja

Tea tree olja kommer från en växt som heter Melaleuca alternifolia. Det är en olja som skapats ångkokta anläggningen. Oljan som skapas innehåller anti-svamp komponenter. Det finns inga inspelade kontrollerade studier finns som bevis, tror man att huvudlöss stöts bort av dessa mot svamp egenskaper.

Metod

Tea tree olja är mycket stark och kan bränna huden om den används separat. Det bör blandas med schampo. Häll den normala mängden du använder vid schamponering i en liten skål och blanda det med 3 till 10 droppar tea tree olja. Antalet droppar beror på hur länge personens hår är. Kortare hår behöver mindre schampo så därför mindre tea tree-olja. Använd schampot tea mix tree-olja till schampo i håret men inte skölja. Sätt en duschmössa över personer huvudet med schampo kvar i håret. Låt sitta i 10 minuter och skölj sedan schampo ut. Använd en luskam för att kamma ut alla äggen. Den tea tree olja kommer att slå tillbaka de löss, vilket gör dem lättare att kamma ut och luskam kommer att dra nits av håret axlar.

Förebyggande

För att förhindra ytterligare utbrott finns schampo som redan har olja tea tree i dem. Genom att använda dessa som ett vanligt schampo för att hålla håret rent ska fungera som ett avskräckande medel så att löss inte kommer att lockas till håret. Detta beror på att anti-svamp agenter i tea tree-olja kommer alltid att vara i håret med regelbunden användning

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:om sömn under graviditeten

Relaterade artiklar


 • Hur man vet om du är gravid eller har klimakteriet
 • hur man dö lycklig utan ånger
 • hur att få befrielse från plantar fasciit med sjukgymnastik tricks
 • Vilken roll i ett samhälle barnmorska i Storbritannien?
 • är bröstförstoring piller effektiv?
 • hur man blir en spermadonator på en spermabank
 • högt och lågt blodsocker symtom
 • Hur skiljer sig barn kall medicinering från vuxna kallt medicin?
 • hur du berättar om ditt barn har skolios
 • hur man ser yngre
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com