Hur man sköter om färgade linser

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-25
Vissa bär färgade linser av rent kosmetiska ändamål, medan andra använder dem som ett verktyg för synkorrigering med den extra piggna av att ha en annan ögonfärg för dagen. Oavsett dina skäl för att bära färgade kontakter är det viktigt att behandla dem med stor omsorg. Du inte gör det kommer inte bara resultera i en kortare objektiv liv, men kanske även i ögonirritation eller skada

Du behöver:
Ingen gnugga mångsidig lösning
. Kontakt linsbehållare med skruvlock.
Enzymatiska tabletter för förlängd användning färgade kontakter.


1.
Tvätta händerna innan du hanterar dina linser, om du tar bort dem eller sätta dem i (se Resurser). Bitar av damm eller ludd kan vara svårt att se på färgade kontakter så att du behöver ta särskilt försiktig att du inte får några partiklar på dina linser eftersom dessa kommer att irritera ögat.
2.

Använd en no-rub mångsidig lösning för att desinficera dina linser med. Det är viktigt att du specifikt få en lösning med "no-rub"-funktionen, som du bör undvika gnugga färgade linser när du rengör dem, eventuellt repa färgen i processen.
3.
Clean förlängd användning färgade linser med enzymatiska tabletter en gång i veckan. Eftersom förlängd användning kontakter kan bäras dagligen i upp till ett år, hålla dina ögon friska genom att ge er linser en extra boost av desinfektion än du skulle disponibla färgade kontakter.
4.
Lagra dina färgade kontakter i ett linsbehållare med skruvlock. Om du bara bära dina linser för konstnärliga eller kosmetiska ändamål-t. ex. för fotograferingar om ett byte av ögonfärg är nödvändig för en mer intensiv effekt-den här typen av linsbehållare är perfekt att packa i väskan. Lock som skruvas fast på plats förhindra läckage, jämfört med lock dig nära bara att trycka ner på dem, som läcker ut din lösning kontaktlinser om de inte förvaras stående. Om du använder en linsbehållare med tryck-och-ner lock, kan dina kontakter förlora den lösning som behövs för att suga i att behålla fukt och flexibilitet, med den tid du kommer hem från en lång dag ute, kan dina linser vara torr och kan ha kanske till och med härdade.
5.
inte byta färgade kontakter med någon, även om glasen inte har ett recept betyg. Trading linser sprider bakterier från ett par ögon till nästa, vilket leder till rodnad, irritation eller skada.

Tips och varningar


 • inte köper färgade linser från någon annat än en optiker. Receptfria guldfärgade kontakterna har sålts på platser som marknader och skönhet butiker leverans, vilket resulterar i allvarliga skador på grund av en felaktig passa (se Resurser). Få anpassade för dina linser även om du har perfekt syn för att säkerställa en säker och bekväm upplevelse med färgade kontakter.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:nedre buksmärta

  Relaterade artiklar


 • Hur utvecklas ett springmask infektion?
 • Hur man använder en utbredd maskin för nacksmärtor
 • hur man skapar en snabb och naturlig luftfuktare
 • Hur man naturligtvis sänka blodtrycket under graviditeten
 • som magnetiska bäddmadrass är bäst?
 • om barnmorska löner i Nya Zeeland
 • om kön urval dieter
 • Fördelarna med in vitro fertilisering
 • hur man kan förstå den dolda farorna med talkpuder
 • hur man kan sänka ditt kolesterol
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com