Hur man testar för premenopause

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-16
Många kvinnor undrar om deras kroppar har börjat gå igenom "förändringen". Vissa kvinnor kommer att träda premenopause i 40-årsåldern, medan andra inte får uppleva ändringar förrän 60-årsåldern. Även om det är omöjligt att säga säkert om du har angett premenopause kan en enkel at-home urinprov erbjuda några ledtrådar
1.
Tänk dina symtom. De flesta kvinnor som går in premenopause erfarenhet värmevallningar, oregelbundna menstruationer, sömnlöshet eller trötthet, irritabilitet och torrhet i slidan. Om du har dessa symptom och undrar om de kan vara relaterade till premenopause, sedan en FSH test, eller follikelstimulerande hormon test, kan vara rätt för dig. FSH är ett hormon som tenderar att öka när en kvinnas äggstockar att mogna och släppa ägg.
2.
Köp testet. Du hittar test på droghandel eller online (se Resurser nedan). Prata med din läkare om testet om du föredrar testa på sitt kontor.
3.
Följer individen provriktningar och vänta på resultat.
4.
Läs resultaten. Detta steg kan variera beroende på prov. För de flesta tester, dock kommer du att få ett positivt eller negativt resultat. Ett positivt resultat indikerar ökad FSH i din urin. Kom ihåg att testet inte utformad som ett test speciellt för premenopause eller klimakteriet. Det är helt enkelt utformad för att berätta för dig om du har ökat hormonnivåer i din urin. Ökade nivåer av FSH i blodet är relaterade till premenopause och klimakteriet.
5.
Om du har förhöjda nivåer av FSH i din urin, bör du upprepa testerna 7 dagar efter det första testet . Du måste göra detta eftersom din FSH-nivåer varierar hela menstruationscykeln. Ett positivt testresultat betyder inte att du är på väg in klimakteriet. Men två eller flera tester som visar en ökad nivå av FSH är betydligt tydligare i premenopause.
6.
Anmärkning Om du har förhöjda nivåer av FSH. Om du gör det kommer du att känna sannolikt mer säker på att dina symtom beror troligen på att premenopause eller klimakteriet. Om dina nivåer är normala enligt ett hemprov, kontakta din läkare för att prata om dina symtom. Hon kanske vill köra ytterligare tester.


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man ska behandla sura uppstötningar hos småbarn

Relaterade artiklar


 • om infertila män
 • hur man kan förebygga, undvika & behandla influensan
 • hur man kan reglera menstruationscykeln naturligt
 • Hur utvecklas ett springmask infektion?
 • om barnmorskor skolan
 • hur man förhindrar baksmälla och fortfarande njuta av festen
 • hur man bli friskare
 • tecken och symtom på en svampinfektion
 • hur man kan hjälpa lindra influensa naturligt
 • om influensan
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com