Hur man vet om du är gravid eller har klimakteriet

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-19
Hormonella förändringar utvecklas när en kvinna är gravid, men har kvinnor som upplever symptom på klimakteriet fluktuerande hormoner också. Problemet är att eftersom det finns symptom som är gemensamma för båda villkoren, kan det vara svårt att skilja mellan de två. Sömnproblem, huvudvärk, uppblåsthet, förstoppning, matbegär, ömma bröst, blåskontroll och humörsvängningar är vanliga klagomål under graviditet och klimakterium. Här är lite information om hur man berättar om symptomen orsakas av graviditet eller klimakteriet.

Du behöver:
graviditetstest


1
Bekanta dig med symptom på varje, speciellt om du närmar dig 50. . . Se din läkare för en riktig diagnos. Din läkare kommer att beställa blodtester och utföra andra rutinmässiga laboratorietester för att bekräfta om du är gravid eller upplever symptom på klimakteriet. Graviditet kan oftast diagnostiseras inom 2 till 3 veckor efter befruktningen. Förekomst av humant koriongonadotropin (hCG) hormon i blod eller urin är de test som används för att bekräfta graviditeten. När det befruktade ägget implantat i livmodern, börjar kroppen att producera detta hormon.
2.
Fråga din läkare för att beställa ett enkelt blodprov för att mäta mängden av follikelstimulerande hormon ( FSH) som produceras av hypofysen, särskilt om ett graviditetstest kommer upp negativa men symtomen kvarstår. Mycket höga doser av FSH brukar tyda på att en kvinna är i klimakteriet. En läkare kan beställa ytterligare laboratoriestudier-liksom betrakta en kvinnas andra symtom-innan diagnos uppkomsten av klimakteriet.
3.
Var uppmärksam på tidpunkten för varje bukkramper. Under de första veckorna av graviditeten, det sträcker livmodern orsakar kramper. På samma sätt, kvinnor som vanligtvis upplevs kramper under menstruationscykeln fortsätter ofta att få kramp under klimakteriet, som är det första steget i klimakteriet. Även om en kvinna inte längre är ägglossning, får hennes kropp att fortsätta att gå igenom en hormonell cykel. Se din gynekolog om kramper kvarstår under mer än ett år efter menstruationerna upphör.
4.
hålla ett vaksamt öga på alla fläckar. Du kanske tycker det är bara en lätt period, men om varaktigheten är kortare än vanligt: du kan bli gravid. Spotting förekommer i vissa gravida kvinnor om 10 till 14 dagar efter befruktningen. Spotting under klimakteriet är inte ovanligt heller, eftersom hormonella förändringar orsakar i slidan för att avlider i storlek. I båda fallen, observation bör successivt avta. Ta ett graviditetstest och sedan boka en tid med din läkare oavsett resultatet.
5.
Ignorera inte symptom på trötthet. Progesteron stiger under de första veckorna av graviditeten att du känner dig väldigt trött. Lägre blodsocker och ökat blodflöde kan också dränera dig på energi när du är gravid. Trötthet bör minska under andra trimestern. När det gäller den roll av hormoner, är det tvärtom för klimakteriet. Nedgången i östrogen och progesteron nivåer under klimakteriet kan orsaka trötthet. Att vakna av nattliga svettningar hjälper inte kvaliteten på sömnen heller.
6.
Tänk på din känslomässiga tillstånd. Humörsvängningar är vanliga under den första trimestern av graviditeten. Ökad trötthet utöver huvudvärk och förhöjda hormonnivåer kan göra att du känner dig irriterad. Dina känslor kan förbättra en stund efter de första veckorna av graviditeten som din kropp anpassar, men humöret kan doppa igen i din sista trimestern som du kommer närmare förlossningen. Tänk på att bara för att du kan gråta lätt dessa dagar betyder inte att du är gravid. Ändra stämningar under klimakteriet är också tillskrivas fluktuerande hormoner. Som nivåer av östrogen och progesteron går upp och ner, så kan ditt humör. Hur länge dessa symptom på klimakteriet sista kan skilja sig från en kvinna till nästa. Tänk på att andra livet förändringar under mitten år kan överväldiga en kvinna skapar humörsvängningar.

Tips och varningar


 • Många kvinnor inte inser att de kan få gravid under klimakteriet. Även om menstruation kan vara oregelbunden, så länge en kvinna har ägglossning, kan hon fortfarande bli gravid.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:knäled information

  Relaterade artiklar


 • Hur utvecklas en vatten blåsa?
 • hur man kan bli av hicka
 • Hur läker ett förskjutas fotled?
 • hur lätt snitt smärta efter ett kejsarsnitt
 • hur man öva tekniker stresshantering
 • Hur kallt medicin fungerar?
 • hur bli gravid
 • hur man kan slå endometrios 02 - förstå symtom
 • hur man kan förebygga själv och sin familj från att bli sjuka året runt
 • hur man har en snabb återhämtning efter en maginfluensa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com