Hur tar man läser blodtryck i benet?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-24
Ibland kan det vara nödvändigt för praktiker att ta avläsningar blodtryck i benet i stället för i den arm. Den praxis som kan hjälpa vårdgivarna att avgöra om det finns arteriell blockeringar i kroppen och där de kan.
Det är viktigt att notera att blodtrycket avläsningarna i benet bör vara 10 till 20 procent högre än när det tas i armen. Om avläsningar är lägre i benen, kan det indikera arteriell stopp i benen

Du behöver:.
Blodtrycksmanschett avsedd för låret mätningar.
Stetoskop.
Bord eller yta.
Vatten.
Tvål.


1.
Börja med att tvätta händerna.
2.
Se till blodtrycksmanschett du använder är lämplig storlek. Patientens lår bör vara 20 procent lägre än i urinblåsan, eller uppblåsbara område av blodtrycket manschetten.
3.
Be patienten att ta bort sina kläder, så att låret är utsatt . Detta garanterar en korrekt behandling.
4.
Be patienten att lägga sig ner på hans mage.
5.
Placera blodtrycksmanschett runt mitten av låret, ungefär halvvägs mellan knä och midsection.
6.
Hitta patientens puls i knäet. Du söker för Poplietallymfknutor puls, orsakade slog av knävecket artär. Placera stetoskopet "bröst pjäs," eller den runda änden av stetoskopet, strax ovanför globlinjen av knäet. Center den på ena benet.
7.
När du har hittat pulsen, dra åt skruven på stetoskopet så att ingen luft kan tränga medan du blåsa blåsan.
8.
Blås genom att klämma lampan på manschetten. Lyssna noga på pulsen genom stetoskop. Pumpa tills du inte längre kan höra pulsen, sedan fortsätta blåsa ytterligare 10 mm Hg. Titta på avläsningar noggrant.
Var noga med att inte blåsa upp manschetten senaste 200 mm Hg. Om du skulle råka höra en puls efter passage av 200 mm Hg märket avbryta provet och be en professionell hjälp. Det kan betyda att den felaktiga blodtrycksmanschett är trasig eller det kan vara att den enskilde har mycket högt blodtryck och behöver se en läkare.
9.
När du lyssnar noga, släppa ut luften ur manschetten mycket långsamt. Gör detta genom att vrida skruven på manschetten en aning. När du börjar höra en puls igen, är att antalet individens systoliskt blodtryck. Gör en mental anteckning om detta nummer. De flesta utövare avrunda uppåt till närmaste jämna nummer vid rapportering blodtrycksmätningar.
10.
Fortsätter att lyssna på puls, tömma manschetten långsamt. När du släpper luften bör du höra pulsen tills trycket från manschetten inte längre hindrar blodet rörelse genom artären. Du lyssnar för tillfället då artär öppnas och dunkande puls ljudet ändras en otydligare mullra. Kontrollera blodtrycksmanschett läsning när ljudet ändras. Det är den enskilda diastoliska trycket. Gör en mental anteckning om detta nummer. De flesta utövare runda också uppåt till närmaste jämna tal.
11.
Skriv ner individens systoliska och diastoliska blodtrycksmätningar.
12.
Ta bort manschetten och dela informationen med den person du testas.

tips och varningar


 • Enligt hälso-riktlinjer, 120/80 eller lägre anses normalt blodtryck . Blodtrycksvärden som är 140/90 bedöms som mycket hög. Tala med en läkare eller vårdgivare om du upptäcker att ditt blodtryck avläsningar är hög efter flera test vid olika tider på dagen. Blodtrycksvärden kan variera. Faktorer, såsom motion och stress, kan ändra värdena. Om du upptäcker att du har högt blodtryck efter flera tester vid olika tidpunkter på dygnet, kontakta din läkare.
 • Såväl enskilda som utför testet och den person som genomgår testet bör lugn och avslappnad hela tiden.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:typer av blodkärl

  Relaterade artiklar


 • hur man kan övervinna negativa tänkande
 • hur man talar med din läkare
 • hur du kan förbättra din livskvalitet
 • hur man kan hjälpa tärnor gå ner i vikt innan ett bröllop
 • hur du håller din julgran från att göra dig sjuk
 • hur man kan förstå om din personlighet ökar risken för demens
 • hur du gör din egen wellness en prioritet utan att känna skuld
 • hur man ska hjälpa synskadade
 • Så för att lindra stress efter jobbet
 • hur man gör medicinska beslut
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com