Vatten & hälsofördelar

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-14
Vatten svarar för över 60 procent av din kroppsvikt, vilket gör det de viktigaste kemiska komponenten i din kropp. Hjärnan är 74 procent vatten, muskler är 75 procent och blod 82 procent. Brist på vatten leder till uttorkning. Även mild uttorkning kan hämma din förmåga att fungera. Vätskesystem minskning så små som 2 procent kan orsaka svårigheter med korttidsminnet, oförmåga att koncentrera och problem med grundläggande matematik. Dricka tillräckligt med vatten är inte bara till nytta för dig hälsa, det är viktigt för ditt liv.

H2O

Den är en sådan enkel sak, en stor syre med två bifogade lilla väten. Och ändå är det enda som är mer väsentligt att vår överlevnad luft. Vatten faktiskt är överallt, ännu 75% av amerikanerna går omkring uttorkad. De misstag sin törst med hungerkänslor, vilket bara gör problemet värre. Om törst reflex ignoreras, kommer kroppen att fortsätta att torka, allvarligt påverkar den mentala och fysiska prestationsförmågan och sätta dig större risk för permanent skada din hälsa.

I kroppen

Precis som en bil kan inte köra utan bensin, kan den mänskliga kroppen inte fungera utan vatten. Det spolar gifter från levern och njurarna, transporterar bort dem kroppsliga avfall. Det transporterar näringsämnen till cellerna via blodomloppet. Det reglerar kroppstemperaturen genom svett och fungerar som en bas för smörjolja kring lederna. Saliv ensam om att använda upp till tre liter vatten varje dag, helt enkelt hålla munnen fuktig.

Dehydrering

När du är uttorkad, blir blodet bokstavligen tjockare än vatten. Din kropp kommer att behöva investera en hel del mer energi i omlopp, avleda energi från andra saker, som grundläggande hjärnaktivitet. Det blir svårare att koncentrera som kroppen växlar ner och lämnar du känner dig trött och sliten.
Ta reda på om du är uttorkad, nypa i huden på baksidan av din hand eller underarm. Om huden inte fjädra tillbaka på plats direkt eller om nypa lämnar ett litet avtryck i huden, måste du dricka mer vatten.

Health

Fördelarna med dricksvatten sträcker sig bortom det dagliga underhållet av våra kroppar. Vatten spelar också en avgörande roll i förebyggandet av sjukdomen. Studier som genomförs av American Journal of Epidemiology under 2002 visar att personer som dricker mer än 5 glas vatten om dagen 41 procent mindre risk att dö av en hjärtattack. Förutom att minska risken för hjärtsjukdom, dricka åtta glas varje dag kan minska risken för cancer i urinblåsan med upp till 50 procent, tjocktarmscancer med 45 procent och kan även minska risken för bröstcancer.

Viktminskning

Den viktigaste komponenten i utvecklingen av en sund och effektiv viktminskning plan skulle kunna vara vatten. Vatten dämpar naturligtvis aptiten och hjälper kroppen metabolisera fett. När du är uttorkad, fettcellerna blir mindre smidig och kan inte metaboliseras lika lätt. Detta gör det svårare att gå ner i vikt. Utveckla en vana dricksvatten kan vara den verkliga motsvarigheten till att hitta den "trolldryck" för att uppnå och varaktigt behålla en hälsosam vikt.

Hur mycket?

Den genomsnittliga vuxna behöver minst 8 glas per dag eller cirka 2 kannor. Men om det är varmt ute eller om du tränar, behöver du mer eftersom du genererar mer svett. Dessutom, om du är överviktig, du behöver lägga till en 8 ounce glas vatten för varje 25 pounds av extra vikt.

Hur man får det

En av de främsta skälen människor inte dricker tillräckligt med vatten är på grund De tycker inte om smaken. Många människor räckhåll för kaffe eller te när törsten slår till. Koffeinet i dessa drycker kan göra att du förlorar vatten. Färska studier visar att av varje kopp kaffe te du dricker, du absorberar ungefär två tredjedelar av vätskan, vilket gör dessa mer rimliga alternativ än man tidigare trott. Men se till att du kan justera den kvantitet för att möjliggöra koffein "uttorkning. " Dricka för mycket koffein kan hämma immunsystemets funktion och kan få dig att känna uppträdda ut och trådbundna.
Vatten är fortfarande det mest fördelaktiga dryck för din allmänna hälsa. Om du har problem med att dricka åtta glas, smaken ditt vatten med citron, lime eller mynta. Örtte eller frukt smaksatta teer är också goda alternativ. Du kan också dricka juice och mjölk som en del av ditt dagliga vätskeintag.
Få ditt vatten, men inte bli galen med det. Dricker för mycket vatten kan vara lika skadligt för hälsan att dricka för lite. Stora mängder vatten kan beskatta njurarna och tagit till extrema, kan döda dig. Människor har varit kända för att dö från att dricka så mycket som 10 liter vatten på under tre timmar. Men många fler människor dör eller drabbas av dålig hälsa till följd av att dricka för lite vatten än någonsin allvarligt skadas av att dricka för mycket.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:olika typer av smärtstillande medel

Relaterade artiklar


 • orsakerna till gäspningar
 • Hur förlossningssmärta skiljer sig från andra typer av smärta?
 • hur man älskar huden din i
 • När börjar bröst ömhet under graviditeten?
 • hur du sakta ner ditt liv
 • hur man kan bli av hicka
 • Hur du tar hand om dina besök vård under graviditeten
 • hur lätt graviditetsillamående under graviditeten
 • hur man kan förhindra fall utomhus
 • hur man andas lättare och korrekt hållning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com