allergi och influensaliknande symtom

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-26
Allergi och influensaliknande symtom är ibland mycket lika. Trafikstockningar, nysningar, huvudvärk kan trötthet, feber och en allmän känsla av obehag kan orsakas antingen av luftvägsallergier eller influensavirus. En viktig skillnad är dock att influensa tenderar att komma plötsligt. Influensavirus orsakar också en högre feber, typiskt, och muskelsvaghet. Erkänna skillnaderna är viktig eftersom behandling för allergi skiljer sig från behandling för influensan

Du behöver:
återfuktning droppar gjorda för användning med kontaktlinser.

Typer

luftvägsallergier mot pollen, damm eller miljögifter är den typ av allergier som oftast misstas för influensa. Födoämnesallergier, som kan orsaka svåra kräkningar och diarré kan också förväxlas med en mage virus-ett virus som ofta felaktigt kallas ". Maginfluensa"

Funktioner

luftvägsallergier kan uppstå när som helst, även om pollenallergi naturligt endast ske under vissa årstider. Damm i värmeventiler, sällskapsdjur ilska eller mögel ofta ansvarar för vintern allergier, och det är lätt misstas för förkylning eller influensa.
Influensavirus är vanligast under vintermånaderna. Olika stammar kan cirkulera när som helst, och årliga vaccinationer, tyvärr, inte kommer att skydda en person från alla stammar.

Symtom

luftvägsallergier vanligen orsakar trafikstockningar, nysningar och kliande ögon. En mild feber kan förekomma med allergier, men det är inte alltid fallet. Vissa värk och smärta, speciellt runt ögonen, är vanliga med dessa typer av allergier.
Flu, å andra sidan nästan alltid orsakar feber och värk. Feber i samband med influensa kommer ofta på mycket snabbt och kan vara höga. Frossa, muskelvärk, huvudvärk, svaghet och en allmän känsla av sjukdom närmare samband med influensa än med allergier. Vissa influensa patienter, dessutom också att utveckla illamående och kan kräkas

Förebyggande /Lösning

Den är mycket svårt att förhindra luftvägsallergier helt. Men du kan vidta åtgärder för att minska din risk. Allergi skott, inomhus luftfilter och stanna inomhus under hög pollen-räkna dagar kan hjälpa. När du utvecklar allergier, antihistaminer och extra vila kan minska symtomen.
Förhindra influensa genom att tvätta händerna ofta under influensasäsongen och undvika människor som visar influensaliknande symptom. Den årliga influensa skott kan också skydda dig från vissa stammar av influensavirus.
Om du inte utvecklas influensa, kan din läkare ordinera ett antiviralt läkemedel, som Tamiflu, men dessa är inte alltid effektiva. Gott om vila och vätska kan hjälpa dig att komma över sjukdomen snabbare. Lindra symtom med smärta medicin för värk och feber och avsvällande medel för trängsel.

Varning

Hög feber och uttorkning i samband med influensa är särskilt farligt för spädbarn, barn, äldre och alla som lider andra sjukdomar. Om en familjemedlem eller annan närstående faller under en av dessa kategorier och visar influensaliknande symtom, ta honom till en läkare så snart som möjligt.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:Hur behandlar tea tree olja löss?

Relaterade artiklar


 • hur du hittar den bästa senior levande samhälle
 • hur man åldras vackert
 • om baby akne
 • om cetaphil
 • hur man älskar huden din i
 • om ultraljud
 • om testiklarna som är ömma och blödning
 • hur man skapar rätt motionsprogram
 • hur du tar en temperaturavläsning
 • blindtarmsinflammation symptom hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com