appendix problem symptom

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-15
Bilagan, ett finger-liknande tub vävnad omkring 3 u00BD inches lång, sticker ut från kolon på nedre högra sidan av buken. Den har ingen känd funktion och många människor aldrig upplever några problem med det. Men när problem uppstår kan de bli ganska allvarligt om de lämnas obehandlade. Symtomen när tillägget blir inflammerad och fylld med infektion. Detta tillstånd, som kallas blindtarmsinflammation, är vanligare hos personer i åldrarna 10 och 30, men kan förekomma i alla åldrar. Blindtarmsinflammation kräver oftast operation för att avlägsna den inflammerade appendix

tidiga symptom

Det första symtomet på en bilaga problem är vanligtvis dov smärta eller obehag vid navelområdet. Smärtan reser så småningom ner den högra sidan av buken och slutligen bosätter sig i området kring appendix, vanligen i nedre högra delen av magen. Varierar dock exakt placering av bilaga från person till person, så var smärta i samband med ett appendix problem också variera. Smärtan intensifieras vanligtvis över en period på sex till 12 timmar.

Andra symptom

Andra symptom på blindtarmsinflammation kan uppträda efter den första smärtan. Dessa tecken inkluderar låg feber, illamående, kräkningar, svullen buk och aptitlöshet. Symptomen kan även omfatta oförmåga att föra gas, förstoppning och diarré. Det område där smärtan lägger sig kan känna ömma vid beröring och vibrerande rörelser som att gå eller hosta kan göra smärtan värre.

Betydelse

Om blindtarmsinflammation lämnas obehandlat kommer bilagan till slut brast och smittsamma pus kommer att sprida ut i bukhålan. Detta kan orsaka inflammation i hålrummet foder. Detta tillstånd kallas bukhinneinflammation och kan vara dödlig om den inte behandlas omedelbart och aggressivt.

Orsaker

Orsaken till blindtarmsinflammation är ofta oklart, och det finns inga medicinska bevis för att det kan förhindras. Det kan bero på ett hinder av något slag, såsom matavfall eller härdade avföring. Tillägg problem kan också uppstå som ett resultat av en tidigare infektion eller inflammation. I båda fallen kan bakterier spridas snabbt in i området och orsaka inflammation i appendix. En cancer obstruktion kan också orsaka blindtarmsinflammation.

Varning

Flera förhållanden har samma symptom som de som orsakas av bilaga problem. Crohns sjukdom, urinvägsinfektioner, problem gallblåsa, gastrit och äggstocken problem kan alla uppvisa några av de samma symtom som en inflammerad blindtarm. Det är mycket viktigt att dessa symtom tas på allvar. Personer med tillägg problem tror ofta att de bara har en magsjuka och låt infektion och inflammation att utan behandling.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:blindtarmsinflammation symptom hos kvinnor

Relaterade artiklar


 • hur man förhindrar självmord när det händer live på nätet
 • hur man kan spendera kvalitetstid med ditt barn även om du inte har tid
 • hur du hittar den bästa senior levande samhälle
 • hur du startar en hälsosam livsstil
 • alkohol effekter på ett foster
 • om kortsiktiga sjukförsäkring
 • hur du tar bort ett främmande föremål från en kvävande offer
 • hur man skär ner på saltet
 • hur man ska behandla ditt barns öroninfektion utan antibiotika
 • Hjälp till självhjälp få bästa möjliga labbresultaten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com