binjure funktioner

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-12
Binjuren fungerar som en del av det endokrina systemet och frisätter hormoner i kroppen. Roll av hormoner är att gå till andra system i kroppen, celler för när de skall aktivera och när du ska sluta aktivitet. Binjuren ger order till könsorganen, spelar en roll i ämnesomsättningen och tillverkar sympatiska nervsystemet svar (kamp-eller-flygning) hormoner

Typer

binjuren sitter ovanpå njuren. Den har en inre medulla och yttre cortex. Den inre medulla producerar epinefrin (adrenalin) medan den yttre cortex tillverkar kortisol.

Kortisol Funktion

binjurarna tillverkar kortisol. Kortisol är ett steroid hormon som används för att föra homeostas (balans) tillbaka till kroppen under en period av stress. Således har den fått smeknamnet "stresshormonet".

Cortisol är en antagonist till insulin och bryter ner fett och proteiner. Därför spelar det en roll i kontrollen hur kroppen använder näringsämnen. Det gör detta genom att välja det bästa näringsämne för att möta ställde krav.

Kortisol är kopplat till viktökning av två skäl. Först kortisol flyttar fett från levern till de djupa magmusklerna. För det andra, kortisol ökar aptiten.

Missuppfattningar

tv-reklam lovar viktminskning genom att hämma effekterna av kortisol release. Ingen tjänar vikt enbart på grund av en ökning av kortisol produktionen. Rätt kost, sömn och regelbunden motion gå en lång väg att minska stress och därmed minska kortisol. Dessa åtgärder är en långsiktig vård lösningen, piller är en del av problemet

Potential

Långvarig utsöndring av kortisol orsakar hypoglykemi och försvagar immunförsvaret. . Effekten på immunsystemet är därför kortisol används för att behandla allergier, eftersom allergier är ett resultat av en hyperaktiv immunförsvar.

Adrenaline Funktion

Medan det yttre lagret (cortex) i binjuren producerar kortisol, den inre lagret (medulla) producerar adrenalin, även känd som adrenalin. Epinefrin (adrenalin) arbetar med det sympatiska nervsystemet att höja pulsen. Adrenalin uppmanas också kolhydratomsättningen.

En release av adrenalin kallas "adrenalinkick" eftersom det är det viktigaste hormonet i "kamp eller flykt" sympatiska nervsystemet svar. När det centrala nervsystemet bedömer en situation för att vara farliga eller en nödsituation, är adrenalin släpps.

Adrenalin ökar hjärtfrekvensen och slagvolymen, liksom vidgar musklerna i benen. Det ökar också blodsockret genom att locka användning av glukos. Ökningen i blod och energiflödet ökar syre och glukos leverans till musklerna och hjärnan. Den totala känslan av en adrenalinkick är uppriktigt positiv.

Fördelar

epinefrin (adrenalin) används för att behandla hjärtstopp och /eller ojämn hjärtrytm. En scen i filmen "Pulp Fiction" gjort denna behandling del av populärkulturen.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:sänka triglyceridnivåer hos barn

Relaterade artiklar


 • hur man kan spendera mindre tid redo på morgonen
 • om värmevallningar under klimakteriet
 • om spermier donationer
 • Hur får man en barbie sko (eller andra små föremål) ur ditt barns näsa
 • hur du packar för arbete och födelseprocess rum på sjukhus
 • hur man hittar billiga linser på nätet
 • hur man väljer rätt övning växel
 • hur man kan förhindra influensan
 • olika typer av modersmjölksersättning
 • om saltlösning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com