blindtarmsinflammation symptom hos kvinnor

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-04-15
Bilagan, en liten fingerliknande påse om 3 u00BD inches lång, sträcker sig från slutet av tjocktarmen på nedre högra sidan av buken. Blindtarmsinflammation avser tillstånd där tillägget blir infekterade och inflammerade. Blindtarmsinflammation symtom hos kvinnor är i allmänhet desamma som för män. Undantaget är gravida kvinnor, som kanske inte uppleva några av de normala symptomen. Blindtarmsinflammation kräver oftast operation för att avlägsna smittade appendix

Betydelse

Appendicit är vanligare hos kvinnor i åldrarna 10 och 30, men det kan förekomma i alla åldrar. Det är viktigt att symtomen inte ignoreras, för om blindtarmsinflammation lämnas obehandlat allvarliga komplikationer kan utvecklas. Bilagan kommer så småningom sprack och den smittsamma pus kommer att sprida ut i bukhålan, som orsakar inflammation i sitt foder. Detta tillstånd, som kallas bukhinneinflammation, kan vara dödlig om den inte behandlas snabbt och aggressivt.

Tidiga symtom

Den första symtomet på blindtarmsinflammation är vanligtvis dov smärta eller obehag runt naveln området. Smärtan flyttar så småningom ner den högra sidan av buken och slutligen bosätter sig i området kring appendix, vanligen i nedre högra delen av magen. Varierar dock exakta platsen för appendix från person till person, så var smärta i samband med blindtarmsinflammation kan också variera. Smärtan förvärras ofta under en period av 6 till 12 timmar.

Andra symptom

Andra symptom på blindtarmsinflammation kan visas efter smärtan börjar. Dessa tecken inkluderar kräkningar, illamående, ingen aptit, svullen buk och en låggradig feber. Symptomen kan även omfatta förstoppning, oförmåga att föra gas och diarré. Det område där smärtan avvecklar kan ömma vid beröring och vibrerande rörelser såsom hosta eller promenader kan göra smärtan värre.

Orsaker

Orsaken till blindtarmsinflammation är inte alltid helt klart och det finns inga medicinska bevis för visar att det kan förebyggas. Det kan orsakas av ett hinder av något slag, såsom härdat avföring eller matavfall. Det kan också ske till följd av en tidigare infektion eller inflammation. I båda fallen kan bakterier spridas snabbt in i området och orsaka inflammation i appendix. En cancer obstruktion kan också orsaka blindtarmsinflammation.

Varning

Appendicit är svårare att diagnostisera hos gravida kvinnor eftersom många av sina symtom är också i samband med graviditet. I synnerhet kan gravida kvinnor upplever inte smärta i nedre högra sidan av buken. Som ett resultat bör alla buksmärtor upplevt under graviditet betraktas som ett tecken på blindtarmsinflammation. Blindtarmsinflammation kan bli allvarliga mycket snabbt och behandling är mycket enklare om tillägget inte har brustit.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:dödsfall orsakade av rökning

Relaterade artiklar


 • hur man får den bästa mammografi
 • fakta om alkohol
 • hur man kan minska smärta och svullnad på fötter under graviditeten
 • abstinenssymtom av alkohol
 • De vanligaste orsakerna till trötthet
 • om spädbarn förstoppning
 • hur man laga mat till ett lågt kolesterol diet
 • hur man kan gå ner i vikt på köpcentret
 • hur man skaka dem eftermiddag blahs
 • olika typer av smärtstillande medel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com