farorna med rökning

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-20
USA Surgeon General's rapport 1982 säger att "Cigarettrökning är den största orsaken till dödlighet i cancer i USA. " Det innebär att på grund av rökning, människor dör. Rökning kan döda dig. Inte bara kan det döda dig, men det kan också döda människor runt omkring dig

Cancer

Enligt Cancer Fakta och siffror 2008 på www. cancer. org, tobaksbruk utgör minst 30% av alla dödsfall i cancer och 87% av dödsfall i lungcancer. Antalet en cancer orsakad av rökning cigaretter är lungcancer. Lungcancer är orsakad av tjära i tobaksrök. När en person röker en cigarett, pinnar tjäran till lungorna. Rökning kan också orsaka bukspottkörtel, magsäck, njure och cancer i urinblåsan samt cancer i mun, struphuvud, svalg och matstrupe. Det är också tros orsaka vissa typer av leukemi.

Kardiovaskulär sjukdom och luftvägssjukdomar

cigaretter Rökning minskar blodkärl på grund av nikotin och kolmonoxid som är i cigaretter. Det sätter en enorm påfrestning på blodkärl och hjärta. Det leder till hjärt /kranskärlssjukdom och Stokes. Röka cigaretter också kan leda till respiratorisk sjukdom. Det kan ge dig bronkit eller till och med leda till ett mer allvarligt tillstånd som kallas emfysem.

Women Graviditet

Röka cigaretter kan orsaka kvinnor har svårt att bli gravid. När en kvinna är gravid, orsakar rökning alla typer av faror. Det kan öka kvinnans chans för komplikationer, såsom för tidig födsel eller dödfödsel. Rökning kan leda till låg födelsevikt för barnet och kan skada barnets lungor, vilket kan leda till luftvägsinfektioner och astma. Det ökar också risken för plötslig spädbarnsdöd (SIDS).

Passiv rökning

Rökning är farligt för rökare och för människor omkring sig. Cancer Fakta siffror 2008 kl www. cancer. org anges att 3. 000 rökfria vuxna dör av lungcancer varje år till följd av inandning av passiv rökning. Passiv rökning kan orsaka plötslig spädbarnsdöd (SIDS). Den saktar lung tillväxt hos barn kan ge väsande hosta, astma och luftvägsinfektioner. Passiv rökning påverkar även barnens öron och orsakar öroninflammation.

Övriga Effekter

Rökning påverkar också ditt utseende. Det kan orsaka dina tänder till gul, röta, och orsaka sjukdomar i tandköttet. Lukten av rök klamrar sig fast vid dina kläder, hår, hud och andra saker. Det kan orsaka höftfrakturer, sår, och viktiga frågor ögat inklusive grå starr eller ens makuladegeneration.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:en titt inuti kroppen

Relaterade artiklar


 • hur fungerar kolesterol?
 • om prostatan
 • Hur fungerar en hårtransplantation?
 • gemensamma graviditet frågor
 • effekterna av sömn stöd
 • hur man gör en 72 kit timme nödsituationer
 • Hur demens framsteg?
 • hur man gör barnmat
 • själv inducera förlossningen tekniker
 • testosteron substitutionsterapi för kvinnor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com