graviditet stretch märken

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-09
Graviditet är en vacker upplevelse, men några av de symptom och biverkningar kan inte känna eller se helt så vacker. Stretch märken är en av de fysiska manifestationerna av graviditeten som många kvinnor förtvivlan över

Du behöver:. .
Dusch
Vätskor.
Vatten.
Handduk.
Skål.
Peppermint olja.
Eukalyptusolja .
Sinus avsvällande.
Kryddad mat.
Luftfuktare.
Kuddar.

Vad är bristningar?

Stretch märken är synliga tecken (ofta silvervit eller mörkare linjer) i huden att sträckas utöver dess elasticitet nivå. Dermatologer hänvisa till bristningar som ärr. De visas på ställen där huden sträcks, som under graviditeten inkluderar magen och höften samt bröst och lår. Även om inte mycket attraktiv, bristningar är inte smärtsamma eller skadliga för din fysiska hälsa.

Förebyggande

Att förhindra hudbristningar är inte helt möjligt, men det finns åtgärder gravida kvinnor kan ta för att göra huden mer smidig och elastisk, därmed minska uppkomsten av stretch märken innan de visas.
Drick minst åtta glas vatten dagligen. Vätskebalans är mycket viktigt att bibehålla hudens elasticitet.
Återfuktar huden rikligt. Hormonet fluktuationer orsakade av graviditet kan utlösa förödelse på hudens fuktnivåer.
Massage områden där hudbristningar sannolikt uppträder dagligen med en tvättlapp. Detta kommer att öka cirkulationen till dessa områden, bidrar till att hålla huden frisk och smidig.
Ta prenatal vitaminer. De är utformade för att åtgärda de områden som gravida kvinnor behöver hjälp med, och även hjälpa din hud.

När Stretch märken visas

Även om du tar alla åtgärder för att förhindra hudbristningar, är det ändå troligt att en del kommer att visas under din graviditet. Misströsta inte, eftersom de förebyggande åtgärder som du redan har tagit kommer att överföras till att säkerställa att dina hudbristningar är inte så illa som de skulle ha varit. Fortsätt att återfukta, återfukta och ta dina vitaminer. Alla förebyggande åtgärder kommer att gynna hudbristningar samt bidrar till att förhindra att nya bildas.

Postpartum Behandlingar

Efter förlossningen kan du ansöka krämer avsedda för hudbristningar. Dessa krämer innehåller ingredienser som bidrar till att blekna till ärrbildning och läka huden. De flesta over-the-counter stretch-mark krämer innehåller någon form av A-vitamin, som hjälper till att reparera och stärka huden.

Andra behandlingar

Om din hudbristningar från graviditeten är ett stort problem för dig, det finns fler allvarliga behandlingar som du kan diskutera med din hudläkare. Dessa inkluderar kemisk peeling, laserbehandling och ljusterapi.
Tänk på att även hudbristningar orsakade av graviditet kan verka fula, de är också ett bevis på graviditet som nyblivna mammor kan bära stolt, tillsammans med deras nya paket av glädje.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:om hälsosam blodtryck män

Relaterade artiklar


 • om bröstvårtor
 • hur man överlistar aging hormon
 • om leverans förfallodagar
 • om cetaphil
 • hur man dra full nytta av kalla behandlingar
 • hur man kan förbättra kvinnans fertilitet naturligt
 • hur man behandlar en stukad fotled
 • om att använda droger när man är gravid
 • hur de ska hantera när sjukdom träffar ditt hus
 • hur man kan förstå om det är säkert att stoppa en nysning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com