hur du skyddar din familj från att bli sjuka

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-08
Vid tillagning av maten hemma är det särskilt viktigt att vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder för att hindra upphandlande salmonella eller E. coli. Om du inte gör det kan du mycket möjligt exponera din familj att dessa skadliga bakterier som kan lämna din familj otroligt sjuk eller i vissa fall sätta din familj i verklig fara

Du behöver:. .
Köttermometer
Antibakteriella Hand Soap.
Antibakteriella Dish tvättmedel.
Antibakteriella Kök Cleaner.


1.
Vid tillagning av maten hemma är det särskilt viktigt att vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder för att hindra upphandlande salmonella eller E. coli. Om du inte gör det kan du möjligtvis utsätta din familj att de skadliga bakterierna som kan lämna din familj otroligt sjuk eller i vissa fall sätta din familj i riktig fara.
2.
Tvätta händerna och redskap ofta. Det bästa sättet att undvika en eventuell smitta av salmonella eller E. coli är att tvätta dina händer och dina redskap ofta. Du ska aldrig använda samma redskap som du använde för rått kött eller skaldjur som du gör för andra livsmedel. Du bör tvätta redskap ordentligt (med tvål) mellan varje användning. Du bör också ofta tvätta händerna när du lagar mat. Speciellt efter att ha hanterat rått kött eller ägg. Detta hindrar dig från att sprida bakterierna till andra livsmedel eller ytor i hela köket. Var noga med att använda en anti-bakteriell tvål.
3.
Tillaga kött ordentligt. En av de vanligaste sätten att ingå avtal salmonella eller E. coli är genom inte matlagning kött till rätt temperatur innan servering. Detta gäller särskilt med fläsk och kyckling. För exakt temperatur som behövs för att döda bakterier i specifika livsmedel, besök länken i extra resurser i den här artikeln. Ett enkelt sätt att se till att du har nått rätt temperatur är genom att investera i en köttermometer.
4.
Lagra kött och skaldjur separat i ditt kylskåp. Ett annat vanligt sätt att sprida salmonella eller E. coli är genom korskontaminering av livsmedel i kylskåpet. Det är därför det är viktigt att avsätta ett visst fack i ditt kylskåp för kött och skaldjur. Det är viktigt att endast använda den bin för kött och skaldjur och inte för grönsaker eller andra produkter som kan bli smittade av skadliga bakterier.
5.
Håll matlagning ytor rena. När man förbereder mat som kött och skaldjur i samma område som grönsaker, andra livsmedel, är det viktigt att du både hålla kött skilt för sig samt Rengör området efter varje exponering. För att göra detta använder ett kök renare som annonserar sig vara antibakteriella, eller innehåller tillräckligt klorlösning för att döda någon salmonella eller E. coli bakterier.
6.
Rengör frukt och grönsaker före konsumtion. Det kan vara frestande att äta frukt eller grönsaker som du köper från affären utan att tvätta dem först. Men bara för att butiken dimmor dem med vatten varannan timme, betyder inte att de är rena från bakterier. Ge din producera en sammanfattning skölj under diskbänken, eller använda en viss angiven renare kommer att bidra till att din producera är bakterier fri och säker för din familjs konsumtion.
7.
Håll dig uppdaterad på mat återkallanden. Ett av de svåraste sätt att skydda din familj från salmonella och E. coli är genom bearbetade livsmedel som du förbrukar. Produkter som frysta middagar, jordnötssmör och till och med välling har kommit under kontroll för att skapa stora finnar av salmonella och E. coli. Butikerna är vanligtvis underrättas om sådana utbrott, men du kanske redan har köpt infekterade produkter innan de påpekas. Det är därför det är viktigt att hålla sig ajour på någon mat påminner som har lagts ut av Food and Drug Administration.


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man kan bota hosta

Relaterade artiklar


 • hur man får gratis hem hälso-och sjukvård besök
 • hur man sparar pengar på hälso-och sjukvård räkningar
 • om kön urval dieter
 • hur man tar hand om kontaktlinser
 • Fakta om de medicinska riskerna med stress
 • hur du tar bort en spillra
 • om pediatrisk ögonvårdsföretaget
 • hur man tips om navelsträngsblod bank
 • hur man kan förhindra fall i hemmet
 • hur man ska hantera när de släpper en kär på ett vårdhem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com