hur du tar bort fastnat kontaktlinser

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-26
Om du somnar med linserna på, även för en kort tupplur, är det möjligt att åtminstone en av dem fastnar obekvämt till din ögongloben. Detta händer om du är uttorkad, eller har torra ögon, så gå inte till sängs med dina kontakter på om du har detta tillstånd eller om dina kontakter är inte längre använda linser avsedda för detta ändamål. Men om du får för vana att blunda för en längre tid finns det några tekniker som du bör ha i åtanke

Du behöver:.
Återfuktning droppar gjorda för användning med kontaktlinser.


1.
blinka några gånger för att se om detta rubbar linsen ur sitt läge. Om detta inte fungerar, använd återfuktning droppar tillverkade speciellt för användning tillsammans med kontaktlinser. Två droppar per öga bör vara tillräckligt för att få in linserna tillbaka till sin vanliga position så att du kan ta bort dem bekvämt så snart som möjligt eller så snart som behövs om du råkar vara borta från hemmet.
2.
Tvätta händerna noga om du vaknar hemma upptäcka att du har glömt att ta bort dina linser och har en av dem fastnat i en besvärlig position på din ögonglob. Använd återfuktning droppar och blinka för att få kontaktlinser för att flytta. Om det fortfarande inte vika, slut ögonen och använder pekfingret för att försiktigt puffa linsen-genom din stängda ögonlock-på mitten av din ögonglobens där det är normalt placerad. När linsen glider på plats, är detta din chans att ta bort den som vanligt.
3.
Använd ditt pekfinger och tumme för att sprida din övre och undre ögonlocken brett isär om linsen fortfarande är fast i en situation du inte genast nå. Med spetsen på pekfingret, försiktigt flytta den synliga toppen av linsen för att få den tillbaka på plats. Om du finner denna utmanande, besök din ögonläkare omedelbart för experthjälp.
4.
Vet att om dina kontakter fastnar på en regelbunden basis, kan detta innebära att du bör boka en tid med din ögonläkare för att få byggs om. Fel storlek på kontaktlinser tendens att glida runt ögat, som är en vanlig företeelse för de som bär färgade kontakter som inte köpts från en optiker, men utan recept från butiker skönhet utbud och leverantörer på marknaden.

tips och varningar


 • Ta en praktisk rese-size kit med en kontaktlins fall och mini flaska mångsidiga lösningen med dig när du lämnar huset. Du bör också ha tvål att tvätta händerna med, samt dina glasögon om du bär dina kontakter för synkorrigering men tycker det är för obekvämt att glida tillbaka dem i just nu.
 • Använd inte öga droppar som inte specifikt gjorda för användning med kontaktlinser. Vissa ögondroppar trots allt är tillverkade för att få rodnad ut ur ögat-dessa kan faktiskt orsaka linsen att följa mer på ögat istället för återfuktande det som återfuktning droppar gör.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:allergi och influensaliknande symtom

  Relaterade artiklar


 • behandla polycystiskt ovariesyndrom utan medicinering
 • hur man lyfter humöret
 • hur du kan hjälpa ditt barn genom tandsprickning
 • hur man förlorar 30 u00A3
 • hur är navelsträngsblod transplanteras?
 • hur man loggar blodtryck
 • hur man får Medi CAL i Kalifornien
 • fakta om alkohol
 • hur man blir en hälsa förebild för dina barn
 • hur man kan vara mer hälsosam
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com