hur man bestämmer om du ska träffa en läkare

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-04
Ibland är det svårt att avgöra om du ska träffa en läkare. Om du vill se en läkare, måste du boka tid, vänta i väntrummet med alla andra sjuka människor, och ta itu med att lämna bekvämligheten av ditt eget hem. Även om det är lättare att bara ta lite DayQuil eller Alvedon, ibland behöver du bara komma ur sängen och gå till läkarmottagningen

Du behöver:. .
Göra ett schema
Prioritera.
Gör tid för dig själv.
Granska dina resultat eller mål.


1.
En stor indikator att du ska gå till läkaren är att du har svårt att andas. Om du är väsande andning eller väsnas som du försöker att andas, bör du uppsöka läkare.
2.
Om du hostar okontrollerat under en längre tid, är det dags att se läkare. Några dagar av hosta är inget att oroa sig, men när hosta har pågått under ett par veckor är det dags att gå till doktorn.
3.
Om du är alltför förlora vätskor till den grad av uttorkning, se en läkare. Att förlora för mycket vatten är mycket ohälsosamt. Förlora vätskor för en kort tid kan vara okej, men om det fortsätter, se en läkare.
4.
Om du känner dig skakig och trött hela tiden, träffa en läkare. Dessutom, om du har hög feber eller frossa, är det bäst att uppsöka läkare. Alla dessa kombinerade symtom kan vara något allvarligare än du tror.
5.
Om du är i en hel del fysisk smärta som gör vardagen outhärdlig, se en läkare. Ta inte för givet att smärtan bara försvinner i en dag eller två. Du kan allvarligt ha skadat sig själv och inte ens vet det.
6.
Se en läkare om du upplever yrsel. Yrselattacker är mycket allvarliga och kan vara skadliga. Till exempel, om du känner dig yr till den grad att kollapsa när man går runt, är det viktigt att träffa en läkare direkt så du inte faller och gör dig illa.
7.
Om du har nyligen förlorat eller fått en hel del vikt och vet inte varför, se en läkare. Snabb viktminskning eller viktökning är ohälsosamt och kan vara ett tecken på ett allvarligt problem. Om du gått upp i vikt av att äta pizza varje dag i en månad, sedan hoppa över läkare, men också hoppa över pizzan från och med nu.
8.
om du har haft sömnproblem under en längre tid, gå och se en läkare. Sovit dåligt för en natt eller två är inte ett skäl att uppsöka läkare eftersom det kan bero på något litet. Men om du inte har kunnat sova i flera veckor, det är ett problem som bör utredas.
9.
Vänta på träffa en läkare om du har en rinnande näsa för en några dagar eller ett litet snitt på armen. Små och enkla saker tenderar att läka sig själva i ett par dagar. Men om vad symtomen kvarstår under en längre tid, oavsett hur små de är, kan det vara värt att se en läkare.


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man kan stoppa och förhindra en näsblödning

Relaterade artiklar


 • hur man njuta av god kvalitet på sömn
 • är östrogen säker?
 • hur du skyddar ditt barn från blyförgiftning
 • hur man förlorar 30 u00A3
 • hur man får redo för vintern enligt ayurveda
 • hur man överlistar aging hormon
 • hur banken navelsträngsblod stamceller
 • hur att hålla sig frisk och spara pengar
 • oplanerad graviditet statistik
 • hur platsen symtom på narkotika-och alkoholmissbruk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com