hur man börja träna efter att sluta röka

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-29
Motion är en av de bästa sätten att bli motiverad att sluta röka eller att stanna på rätt spår när du är i processen att sluta röka. Oavsett om du har varit rökning socialt, eller du har haft för vana i många år, har dina lungor blivit drabbade och motion är ett naturligt sätt att motverka skadan.

Följande är några idéer för att utöva bekvämt . efter att du har haft lite för många puffar

Du behöver:.
Bekväma, ventilerande kläder och bra skor tennis
.
Motion växel på din favorit aktivitet.
Dricksvatten.
Friska, hela livsmedel såsom frukt, grönsaker, fullkorn och magert protein.


1.
Första steget är att helt enkelt bestämma du ska börja träna. Om du har bestämt detta just nu och det är trevligt och lätt utanför, gå ut på din stickade tröjor och gå en promenad, eller åka på en cykeltur. Om det är sent och du är allt Amped att komma igång i morgon bitti, sedan gå ta ett stort glas vatten (eller två) och dricker upp den.

Poängen med denna första övning är att få blodet att pumpa, dina lungor fungerar, och din kropp värmts upp. Du är inte ute för att springa ett maratonlopp eller bryta en personlig sida. Bara få lite motion. Det kan vara så kort och koncist som du vill att det ska vara.
2.
Efter din första mini träningspass, skriv ner hur långt du gick, hur lång tid det tog dig, vad motion du gjorde, etc. Kanske du gick en mil och det tog dig 15 minuter, eller kanske du startade en övning video och fick 10 minuter in i den. Hursomhelst, ett register över den på en kalender eller en blogg.
3.
Välj två eller tre dagar under de kommande sju dagar att göra att träning igen. Om du går längre eller snabbare-bra! Men målet är att utöva en del av ditt liv, och att få dina lungor fungerar och andas ut din rökning sediment.
4.
I ditt andra veckan tänker på några olika aktiviteter som du gillar. Det kan vara så enkelt som att skjuta bågar i parken eller köpa en ny tränings-dvd för hemmet. Du kan också hitta enkla övning rutiner gratis på hälsa och friskvård webbplatser som förebyggande Magazine (kvinnor) eller mäns hälsa (män). Tänk bara på ett annat sätt att få din kropp som rör sig i tre eller fyra dagar under veckan. Skriv ner din aktivitet, tillbringade mycket tid osv
5.
I den tredje veckan, ta en av dina aktiviteter och försöka förbättra ditt resultat. Gör en snabbare tid, gå närmare in din video, etc. Gör mer. Skriv ner det, och försöka hålla samma resultatnivå under hela veckan för 3 till 4 dagar.
6.
Under de närmaste veckorna, att fortsätta att förbättra dina resultat och pröva nya övningar tills din andning börjar att rensa och bli mindre ansträngd. Du ska träna i minst 20 minuters sessioner.

Därifrån kan du börja mer ambitiösa träningsprogram enligt dina mål.

tips och varningar


 • Du kommer att känna ett visst obehag i din andning-vissa täthet, hosta, weezing etc. att vänta. Detta kommer att passera efter en viss tid, beroende på hur länge du har varit rökning, och oavsett om du fortfarande. Ju tidigare du slutar röka, desto snabbare kommer detta att sluta också.
 • Hela tiden är det viktigt att du dricker flera glas vatten om dagen. Att vara adekvat hydrerade gör inte bara motion mycket lättare, men det hjälper till att befria kroppen från gifter att det är bearbetning från dina lungor.
 • Rätt kost hjälper immunförsvaret att förbli starkt, i sin tur främjar dina lungor att läka. Det ger också din kropp massor av rent bränsle som hjälper dig att njuta av träningen.
 • Komma din andning tillbaka till normal är en stor del av starta ett träningsprogram efter rökning. Yoga och meditation är avslappnande, skonsamma sätt att få dina lungor att börja ta i Nice, djupa andetag igen.
 • Detta träningsprogram är ett förslag, och kanske inte fungerar för alla. Rådgör med din läkare innan du påbörjar något träningsprogram, inklusive detta.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man håller skärpan med hjärna träningspass

  Relaterade artiklar


 • hur man undviker stress morgnar
 • hur du ökar din energi
 • hur man gör en grundlig Anonyma Alkoholister 4. steget
 • rensar upp blöjeksem naturligt
 • Hur en början hicka attack?
 • om graviditet förfallodagar
 • hur man sjukvård för en åldrande förälder
 • hur man sträva efter optimal hälsa:
 • vad som anses vara kraftiga blödningar under graviditeten?
 • Alzheimers tecken och symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com