hur man förbereder för glukosbelastning

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-28
Den glukosbelastning (GTT) eller glukostoleranstest mäter kroppens reaktion på en typ av socker som kallas glukos. Denna typ av test är oftast görs för att gravida kvinnor omkring henne 24:e på 28:e veckorna av graviditeten. Det används för att diagnostisera graviditetsdiabetes, en typ av diabetes som utvecklas bara under graviditeten. Gravida kvinnor som har ökat möjligheterna att utveckla graviditetsdiabetes kommer få råd av sin hälso-och sjukvårdspersonal att genomgå GTT. Följande är några förslag på hur man förbereda sig för en glukosbelastning:

Du behöver:
Förberedelser.


1.
Ät en kolhydratrik kost som innehåller minst 150 till 200 gram (g) av kolhydrater per dag. Gör detta under en period av tre dagar innan glukostoleranstest. Livsmedel som är rika på kolhydrater inkluderar bröd, pasta, spannmål, korn, ris, kex och stärkelserika grönsaker som potatis, bönor och majs. Under åtta timmar före testet, kommer du inte att kunna äta eller dricka någonting.
2.
Undvik rökning, dricka kaffe eller alkohol, eller delta i en ansträngande motion i åtta timmar före provet. Du måste förbereda kroppen och dessa aktiviteter kan påverka din totala känslan.
3.
Drick mycket vatten när du fastar som förberedelse för den glukostoleranstest. Detta kommer att hålla dig hydrerad och känner sig mindre obekväm när du inte har mat i magen.
4.
Tala med din läkare om eventuella problem du har om behovet av testet, dess risker, eller själva förfarandet. Det är mycket viktigt att du förstår varför du behöver genomgå testet och hur det kommer att gynna din hälsa.
5.
Informera din läkare om eventuella receptbelagda eller receptfria läkemedel som du tar. Din sjukvårdspersonal kan säga att du ska sluta ta vissa mediciner före provningen.
6.
Vila mycket natten innan din schemalagda prov. Detta kommer att ge din kropp att slappna av och gör dig redo för den tre timmar testning.
7.
Ha någon med dig på dagen för din GTT utnämning. Fasta och drar ut blodet kan orsaka yrsel eller sockerlösningen som du kommer att instrueras att dricka kommer att göra dig illamående. Det är alltid bättre att ha någon med dig för att hjälpa om du inte mår bra.


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur du tar bort dolda bakterier

Relaterade artiklar


 • kan potten göra män infertila?
 • hur man rengör mattor naturligt och billigt
 • hur man förstår din tonårings ryggsmärta
 • om Alzheimers sjukdom och död i familjen
 • hur aktier du medicin skåp för kallt väder
 • hur man använder en ergonomisk snöskyffel
 • om lågt blodsocker under graviditeten
 • biverkningar av Procerin
 • hur man ger en barn Motrin
 • hur man kan hjälpa någon som är med ett beslag
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com