hur man håller skärpan med hjärna träningspass

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-04-29
När vi åldras vi ägna större uppmärksamhet åt quirks i vårt minne och undrar varför vi inte kan hitta bilnycklarna. Den goda nyheten är att vi kan hålla skärpan väl in i vår 60, 70, 80 och därefter. Kognitiv nedsättning som Alzheimers sjukdom och andra former av demens kan hållas i schack om vi erkänner fördelarna med en hjärna träningspass lika lätt som en fysisk träning

Du behöver:.
Aktiviteter
. Vänner.
Tid.


1.
Förbli mentalt aktiv. Mentala övningar kan stimulera blodflödet till hjärnan och hjälpa behålla fler funktioner. Att ge dig själv en hjärna träning, delta i aktiviteter i samband med båda sidor av hjärnan. Använder språket, siffror och resonemang, som är vänster hjärnhalva aktiviteter och musik, konst, eller fantasin, okej funktioner hjärnan för att hålla skärpan i normala dag till dag aktiviteter.
2.

arbetar mer, spela mer. Det är viktigt att bli mer medvetna om vad som hjälper och också vad som skadar dig. Bo skarp genom att göra mer än att arbeta pusslet morgonen korsordet, även om det hjälper, det är bara början. Gör en medveten ansträngning för att ändra ditt sätt om du har blivit psykiskt och fysiskt lat.
3.
Stäng av TV till att börja med. Ändlösa timmar av TV gör ingenting för att ge en hjärna träning. Istället presentera dig med några utmaningar: Läs fler böcker, göra matematiska beräkningar i huvudet eller på papper istället för att använda en miniräknare, skriva varje dag i en tidskrift-detta klargör tankar och stärka minnet. En hjärna träning också kan åstadkommas genom att arbeta ett korsord eller någon typ av sticksåg pussel, arbetar deltid, lärande ett instrument, eller ta upp ett nytt intresse.
4.
bryta sig loss från den löpande verksamheten. Detta kan göra underverk för att ge en hjärna träningspass genom att utmana dig själv med något nytt. Om du har en hobby, ta upp en annan. Om du tar bara en rutt på din promenad eller köra till affären, ändra rutten och gå ett annorlunda sätt. Förbli aktiva socialt, acceptera inbjudningar från vänner, familj, grannar eller bli volontär
5
Behåll skärpan mentalt med fysisk aktivitet. . . En 30 minuters rutin av träning regelbundet, inte bara förlänger livet men kan förebygga eller hålla ut en hel del sjukdomar. Om du inte redan har gjort det, skapa en vana att en daglig promenad, eller skonsamt aerobics. För att hålla skärpan ta upp trädgårdsarbete eller något annat som håller dig i rörelse. Den terapeutiska värdet av motion i kombination med en mentalt stimulerande liv kommer att tjäna dig väl i hög ålder, och gör att hjärnans träning mycket mindre komplicerat.

Tips och varningar


 • Vitaminer och kosttillskott spelar också en viktig roll i att behålla kognition. Forskning visar seniorer kan dra nytta av att ta D-vitamin, vitamin B6 och B12, samt antioxidanter som vitamin C och E tillsammans.
 • Innan du påbörjar ett träningsprogram, kontrollera med din läkare.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man ska vara fysiskt aktiva under vintern utan att lämna huset

  Relaterade artiklar


 • om sulfiter
 • funktion i ryggmärgen
 • vad är intrauterin tillväxthämning?
 • Hur vet man att smärta i urinblåsan är allvarlig
 • hur rökning påverkar kroppen
 • hur man sköter om en Preemie
 • hur man gör medicinska beslut
 • hur du beställer glasögon på nätet
 • Hur du tar kontroll över din egen hälsa
 • hur man desinficera efter influensa har besökt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com