hur man hittar en lämplig familj läkare

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-27
Att hitta en husläkare som kan tillgodose dina personliga behov är inte en lätt uppgift. Du kommer att behöva lägga en del tid och kraft i processen så börja tidigt och se till att det alltid finns någon tillgänglig som kan tillgodose dina medicinska och ofta känslomässiga krav
1.
Titta på den stora bilden. Ditt primära vårdgivare, eller husläkare, är den som tar hand om din pågående fysiska hälsa. Han /hon är också den som kommer att ta hand om ditt medicinska akutfall och hänvisa dig till specialister när det behövs. Du kan behöva vara beroende av din läkare för att få vägledning och känslomässigt stöd i händelse av förvirring och kris. Är det viktigt att du väljer klokt.
2.
Bestäm du kommer att upprätta och upprätthålla en god, och personligen lämplig relation med din läkare. Om du föredrar ett lagarbete, där du och din läkare arbeta tillsammans för att behålla din hälsa, se till att din läkare är öppen för detta. Tyvärr har några läkare som fortfarande diktera, utan diskussion. Detta förhållande passar även vissa patienter som föredrar att inte diskutera obehagliga frågor.
3.
Titta på läkares karaktär. Vad kallas ofta för en läkare Bedside Manner är vad som är läkare och patient. Trots att begreppet en idealisk
Bedside Manner kan variera från patient till patient, är det allmänt accepterat att vi vill ha läkare som är respektfull, säker, kunnig och framför allt, medkännande. Du kommer att snabbt kunna fastställa dessa egenskaper som du möter din läkare och observera hans reaktion på dina frågor och farhågor.
4.
Undersök dina källor. Hur kan du hitta en läkare som passar dig och din familj? Fråga dig själv vad du själv vill. Gör en lista. Fråga släktingar, vänner och grannar om läkare de vet och vad deras erfarenheter har varit. Prata med ditt lokala apotek, tandläkare, eller någon annan typ av vårdgivare. Gör en lista av flera möjligheter.
5.
Börja kontakter. Din lokala sjukhuset kommer att ge dig en lista över läkare i området som tar på nya patienter. Om en läkare, som du är särskilt intresserad av, inte är tillgänglig, telefon deras kontor och se om du kan sätta på en väntelista. Under tiden göra nya undersökningar.
6.
Se till att läkaren du väljer är certifierad och har sjukhus privilegier på ett sjukhus nära avstånd till ditt hem. Se också till att han accepterar din försäkring. Fråga om kontorstid och förfaranden, såsom provning, viljan att fylla på recept per telefon, acceptera telefonsamtal, osv
7.
Kom ihåg att detta är mannen som tar hand om dig och din familj på en regelbunden basis. Han är också mannen som kommer att hänvisa dig till specialister när det behövs. Du måste kunna lita på honom att ge dig råd och arbeta med andra i fråga om behovet av kirurgiskt, kritiska, eller långtidsvård. Han är också mannen vars förståelse och medkänsla kommer att gå långt för att stödja er i nödens stund.


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man hittar behandlingen drog Rehab

Relaterade artiklar


 • hur man utvecklar ett vattenkälla
 • om svettkörtlar
 • hur man ska hantera när de släpper en kär på ett vårdhem
 • biverkningar av olika typer av preventivmedel
 • hur man identifierar och hanterar ett barn som skär
 • hur man kan förebygga förkylningar och influensa
 • hur man får ett ultraljud under graviditeten
 • hur man sparar på vårdkostnaderna genom att få ut det mesta av din läkare
 • äggdonator och nackdelar
 • hur man kan bryta smärtsamma vanor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com