hur man kan förbättra din syn

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-11
Ta hand om dina ögon innebär att ta hand om dig själv. Många människor har åsikter om hur du kan förbättra din vision, men det enda riktiga sättet att veta att du är på rätt väg är att prata med en optiker eller ögonläkare. Det finns dock vissa saker du kan göra som bara vettigt när det gäller att förbättra din syn

Du behöver:.
Kosttillskott (valfritt)
. Herb kosttillskott (tillval).
Solglasögon.


1.
Utför öga övningar. Försök tvätta händerna, och sedan gnugga handflatorna tillsammans tills de blir varma. Placera handflatorna över dina slutna ögon i 5 sekunder, försiktigt så att inte skjuta på dina ögon. Den värme som alstras från handflatorna på dina ögon kommer att ge en avslappnande känsla. Upprepa detta tre gånger i rad, och gör det varje dag. En annan enkel övning är att placera din tumavtryck mot dina slutna ögon. Rulla dina ögon upp och sedan ner 10 gånger. Nu flyttar din ögonglober sida till sida för 10 passerar. Gör denna övning varje dag, speciellt när man arbetar framför en dator under en längre tid, eller när du känner dig sömnig. Dessa två övningar kan hjälpa till att förhindra ögontrötthet.
2.
Äta hälsosamt. De säger "Du är vad du äter" är väldigt sant när det gäller att förbättra vision. Ät mycket morötter, sötpotatis och gris lever, som är laddade med vitamin A. Vitamin A är mycket koncentrerad i näthinnan och i vävnaden som omger baksidan av ögonen [Dr Martinez, Lasik Sidor]. Spenat kan förbättra syn, eftersom den innehåller vitamin A, samt lutein och antioxidanter som är användbara i kämpar makuladegeneration, vilket kan hända under de senare åren i livet [DrMaoshing Ni, Yahoo Health, april 2007]. Förbered spenat med lite olivolja och du kan ytterligare hjälpa din vision, som lutein absorption ökar när den kombineras med olja. Använd endast lite olja, dock.
3.
Vidta lämpliga kosttillskott och örter. Vitamin A, E, och C är särskilt fördelaktigt att förbättra synen. De är antioxidanter som bekämpar makuladegeneration och grå starr, tillsammans med andra vanliga ögonsjukdomar, genom att undertrycka fria radikaler som kan orsaka ögonskador. Örter som har varit kopplade till att förbättra synen inkluderar (men är inte begränsade till) blåbär, ögontröst ört och Althea. Kontrollera med din doktor som en säkerhetsåtgärd innan ett dagligt vitamin-och /eller ört rutin, speciellt innan du dricker stora mängder av dessa ämnen.
4.
Undvik direkt solljus. Varje gång du lämnar huset eller på kontoret, satte på ett par bra solglasögon som är märkta med "UV" etikett. Denna märkning garanterar att solglasögon kommer avleda skadliga strålar som kan orsaka irritation och till och med cancer. Be alltid om solglasögon både UVA-och UVB-strålar, som är det viktigt att skydda sig mot båda dessa skadliga typer av ray.
5.
Sluta röka. Rökning är en av de stora orsakerna till makuladegeneration och starr i åldrande människor. Detta beror på uppbyggnaden av oxidanter att rökning orsakar, vilket påverkar celltillväxt och påskyndar cellskador.
6.
Få regelbundna ögonundersökningar. Den genomsnittliga vuxna bör ha en synundersökning minst vart 2 år. Om det finns anledning att ha mer frekventa prov, se till att följa din optiker. Han vet vad som är bäst för vård av dina ögon.

Tips och varningar


 • Rådgör med din läkare innan du påbörjar ett öga-övning rutin. Ta bort glasögon eller kontakter innan du gör ögat övningar. Prata med din läkare om att sluta röka, om tillämpligt.
 • Stick aldrig in fingrarna direkt i ögonen.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man ska behandla sinus infektioner hemma

  Relaterade artiklar


 • hur man gör en hemmagjord ansiktsmask och uppnå friska, unga, asiatisk hy
 • vitaminer och mineraler för att öka fertiliteten
 • hur man väljer den bästa rollatorn rollatorn
 • hur man hittar en bra läkare
 • hur man öva tekniker stresshantering
 • saker att göra för att förhindra rynkor
 • hur du ökar din energi
 • hur man hittar en bra gynekolog
 • hur man undviker en kall förebyggande tips
 • hur man kan förebygga infektion huvudlöss
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com