hur man kan förstå om du är försenad till din stelkrampsförstärkare skott

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-30
Om du har tappat koll på när du hade din sista skottet stelkrampsförstärkare, kan nu vara dags att få en uppdatering. Stelkramp är en sjukdom man inte vill få
1.
Är du försenad till din tetanusvaccin booster? Med en hektisk familj och karriär liv, du kanske inte har gett denna mycket eftertanke. Om så är fallet, kanske det vore ett bra tillfälle att titta tillbaka i dina poster och se när du hade din sista skottet stelkrampsförstärkare.
2.
Vad är stelkramp och varför är det viktigt att vara vaccinerad mot det? Stelkramp är mer allmänt känd genom sin mindre formella namnet "stelkramp". Det fick detta smeknamn grund av den extrema muskelspasmer det orsaker som kan engagera hela kroppen och skicka kroppen till grym, ofrivillig krumbukter. Den muskelspasmer en följd av åtgärder av ett toxin som produceras av en bakterie som heter Clostridium tetani. Denna bakterie kommer in i kroppen genom små sprickor i huden, oftast från en enkel sår. Väl inne i kroppen, ger bakterierna en dödlig gift som kan orsaka spasm och förlamning av skelettmuskulaturen samt andningsorganen muskler som styr andningen. Slutresultatet är i många fall döden.
3.
Lyckligtvis är detta ett öde som går att undvika. Hur? Genom att få en regelbunden stelkrampsspruta vaccin booster. Du har fått nog flera stelkramp boosters bilder när du var fortfarande ett barn i form av en kombinerad vaccination kallas DTP-vaccinet. Detta skyddar mot tre sjukdomarna, difteri, kikhosta, och stelkramp. Tyvärr, trots att du vaccinerades mot stelkramp som barn, inte stelkramp immunitet inte varar livet ut. Gradvis skyddande antikroppar börja sjunka i antal och du åter bli mottagliga för stelkramp bör du upprätthålla ett sår.
4.
Hur ofta bör du få en stelkrampsspruta vaccin booster som en vuxen? Så länge du inte upplever någon skada, det är rekommenderat att du får en stelkrampsförstärkare skott vart tionde år. Om du upprätthålla ett sår som punkterar huden, bör du få en booster Om det har gått längre än fem år sedan ditt sista. Detta är för att du tillfredsställande är täckt i händelse av Clostridium tetani bakterier in kroppen genom sår. Få en shot stelkrampsförstärkare är vanligtvis så enkelt som att ringa din husläkare och be att komma in för en.
5.
Hur biverkningar av stelkramp booster skjuten? Biverkningar är mindre vanliga med detta vaccin med undantag av enstaka smärta, svullnad och rodnad på vaccinet. Ett litet pris att betala för att slippa den farliga konsekvenserna av stelkramp.
6.
När du får ditt nästa slag stelkrampsförstärkare, se till att skriva upp det datum så att du kommer att kunna gå tillbaka till dina uppgifter ska du få ett sår som kunde kräver en uppdatering. Stelkramp är en sjukdom man vill undvika.


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man älskar en alkoholist

Relaterade artiklar


 • Hur en form blodpropp?
 • Så för att lindra benkramper under graviditeten
 • Hur utvecklas ett inåtväxande spik?
 • hur du får din röst tillbaka och behandla laryngit
 • hur man kan förbättra din hälsa med linfrö
 • Så för att lindra din halsont
 • hur man ska behandla sinus infektioner hemma
 • tidiga symptom på att vara gravid
 • vad är ett kolon?
 • hur man får ut det mesta av en läkare besök
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com