hur man kan förstå tre medicinska tillstånd som kan orsaka glömska

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-02
Upplever du stunder av glömska? Det kan inte vara enkelt airheadedness. Här är tre vanliga sjukdomstillstånd som kan orsaka glömska
1.
Tycker du själv ofta glömmer enkla saker som var du placerat din bilnycklar eller dina glasögon? Även denna typ av glömska som händer med de flesta människor, särskilt kroniska flera bollar i luften och människor under stress, om det blir en vardag det kan finnas en medicinsk orsak. Även om många allvarliga tillstånd som involverar hjärnan och nervsystemet kan orsaka glömska, det finns tre vanliga medicinska problem som kan orsaka detta symptom som få människor anser. Här är tre medicinska tillstånd som kan orsaka glömska
2.
Depressionen.

Ja, enkel trädgård sort depression kan orsaka glömska och milda minnesstörningar. Varför inträffar detta? När en person är deprimerad, kan de uppleva ökade nivåer av en "stress" hormon som heter kortisol. Höga nivåer av kortisol kan påverka en del av hjärnan som kallas hippocampus som är kopplad till minne. Om du får tidigt på morgonen uppvaknanden, känslor av sorg och låg självkänsla, brist på energi, eller andra symtom på depression tillsammans med glömska, kan det vara dags att söka läkare.
3.

Hypotyreos

Hypotyreos är bara ett annat ord för en underaktiv sköldkörtel. Denna lilla körtel spelar en viktig roll i kroppens normala funktion att när det saktar ner produktionen av sköldkörtelhormon, kan du uppleva en mängd oroande symptom som depression, glömska, koncentrationsproblem, trötthet, svaghet, torr hud och viktökning . I några sällsynta fall kan glömska, koncentrationssvårigheter och depression vara den enda tecken. Detta är ett tillstånd som lätt diagnosen blodprover och kontrolleras med sköldkörtelhormon tillskott. Om du har glömska med någon av dessa andra symptom, kontakta din läkare för att utesluta problem med sköldkörteln.
4.
Sömnapné.

Detta är en villkor som är vanligare än de flesta inser. Det är ett tillstånd där andningen upphör under korta perioder på natten, oftast på grund av partiell obstruktion av luftvägarna genom att musklerna i halsen eller tungan. Detta kan inträffa av en rad olika skäl. Intressant nog har forskare funnit att en del människor som lider av sömnapné har förlorat hjärnmassa i vissa områden av hjärnan i samband med minnet. Hjärnan region som verkar vara inblandade sitter på undersidan av hjärnan och kallas mammillary organ. Experter tror att den korta sjunker i syre som uppstår med sömnapné kan orsaka detta område förlorar livsdugliga celler vävnad, vilket leder till demens och glömska. Om du eller ett älskat en snarkar ofta på natten eller observeras att sluta andas eller kippa efter luft, se en läkare för att utesluta sömnapné.
5.
Även enstaka episoder av glömska vanligtvis inte betyder någonting, hålla dessa tre villkor i åtanke om de råkar på en daglig basis.


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man kan förstå om din personlighet ökar risken för demens

Relaterade artiklar


 • hur man hanterar ischiassmärta under graviditeten
 • hur man kan bryta smärtsamma vanor
 • hur man undviker kramp i benen under graviditeten
 • hur somna utan medicinering
 • tecken på inre blödning under graviditeten
 • hur man observera dig själv om du är diabetiker
 • Hur berätta om det är dags att byta läkare
 • hur du kan trösta bebis torr vinter hud
 • hur ta reda på om du är bärare av en sjukdom
 • hur man gör nya vanor pinne
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com