hur man kan hjälpa en tonåring att sluta röka och dricka

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-12
Enligt American Lung Association, beräknas att 4,5 miljoner tonåringar röker cigaretter. I 2007 års Ungdom Risk och Behavior Survey rapporterade att 26 procent av tonåringarna deltog i berusningsdrickandet inom de senaste 30 dagarna. Teenage röka och dricka kan fortsätta under hela vuxenlivet och negativt påverkar deras totala livskvalitet. När de kombineras, kan rökning och drickande skapa en fördjupad effekt som är större än att bara göra det ena eller det andra, vilket gör det svårare att sluta. Vuxna måste spela en aktiv roll i att hjälpa ungdomar att sluta röka och dricka.
1.
Se till att din tonåring förstår farorna med rökning och alkohol. Oansvarigt dricka kan leda till en brist på omdöme. Som ett resultat kan tonåringar under påverkan av alkohol göra val som har dödliga konsekvenser, till exempel rattfylleri eller dricker för mycket. Låt dem veta att det är mot lagen i USA att dricka under 21 år eller rök under 18 år. Förklara för dem att röka och dricka kan negativt påverka skolarbetet och deltagande i idrott. Lyssna och alla eventuella farhågor om att sluta att din tonåring kan ha.
2.
Ställ en sluta datum. Vara stödjande men bestämda om vad som förväntas i en sluta röka-processen. Var din tonåring redovisningsskyldighet partner och hjälpa henne att hålla fast vid det sluta dagen. Arbetet med att se till att hon inte har tillgång till cigaretter och alkohol efter uppsatt datum. Om du röker cigaretter och konsumerar alkohol, inte lämna dem på en plats tillgänglig för din tonåring.
3.
Försök att hålla din tonåring borta från alla källor till negativa grupptryck som kommer att fresta honom att röka och dricka. Försäkra honom att han inte behöver röker och dricker att vara cool eller passa in Ge tips på sätt att vägra erbjudanden om cigaretter eller alkohol av vänner.
4.
Hjälpa dem att hantera abstinensbesvär. Liknande abstinenssymtom för röka och dricka huvudvärk, sömnproblem, nervositet och ångest. Varje person reagerar annorlunda till återkallande processen. Om din tonåring använder alkohol kraftigt kan hon behöva gå till en rehabilitering anläggningen så att hon kan få specialiserad vård.
5.
Model lämpligt beteende för din tonåring. Vara en ansvarsfull drinkare. Drick inte och rök framför honom medan han försöker sluta.

Tips och varningar


 • American Cancer Society och American Lung Association program erbjuds i lokala samhällen för att hjälpa människor att sluta röka. Anonyma Alkoholister är en stödgrupp som är tillgängligt för dem som behöver hjälp att sluta dricka, liksom.
 • Sök professionell hjälp om din tonåring fortsätter att röka och dricka eller har problem med att sluta. Konsultera en läkare innan de ger en tonåring medicin för att hjälpa honom sluta röka. De flesta av dessa läkemedel har inte testats på personer under 18 år.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:betydelsen av prenatal vitaminer under graviditeten

  Relaterade artiklar


 • om blödning och kramper under graviditeten
 • hur man ska hantera de hinder för erkännande av missbruksproblem i ledande vuxna
 • hur man somna och sova
 • hur man spola fettet borta
 • hur man kan bota hosta
 • blindtarmsinflammation symptom hos barn
 • öka spermier
 • hur man får barn att leva en hälsosam livsstil
 • hur man känner igen en normal period
 • hur man får ut det mesta av en läkare besök
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com