hur man väljer atletiska promenadskor

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-04-07
Du behöver ett par bra atletiska promenadskor, om du kommer att gå till motion. Du kan hålla dig i form och förbättra din hälsa genom att gå regelbundet. Walking är ett enkelt sätt att få ett bra träningspass. För att minska dina chanser att skada dina fötter är det viktigt att ha rätt typ av atletiska promenadskor
. 1.
Skaffa rätt passform för din fot typ. Om du är platt fotad, kommer en sko som ger kontroll och kraftfullt stöd inom området för hälen vara en bra typ av sko för dig. Om dina fötter båge högt, då fötterna kommer att passa bra i skor som ger stötdämpning. Anledningen till detta är att höga välvda fötter inte är så balanserad sidled och detta kan sätta dig i riskzonen för stukningar i fotlederna.
2.
Leta efter atletiska promenadskor att erbjuda flexibilitet . Detta är avgörande eftersom när du går, är hälen den första delen av foten att röra marken. Foten rullar då och då tårna ta kontakt med marken. Testa flexibiliteten hos en sko genom att hålla på varje ände och sedan böja den fram-och baksidan. När du bär skor, bör de ge dig en ljus och luftig känsla. Se till att skorna du väljer är en bra passform. Varje sko bör ha ungefär en halv centimeter mellan spetsen av tårna och i slutet av skon. Detta kommer att ge dig en bekväm känsla som du går.
3.
Gå sko shopping på kvällen. Många människor tycker att deras fötter sväller under dagen. Genom att plocka skor på natten, det är mer troligt att få en bättre passform, eftersom du kommer att plocka skor när dina fötter är som störst. När du letar efter atletiska promenadskor, bära strumpor du kommer att bära när du tar dina promenader. Ta dig tid att gå runt i butiken i skorna, så att du kan vara säker på att de är en bra passform.
4.
Ge din nya atletiska promenadskor en provkörning. Bär dem hemma för en dag eller två innan du vandra i dem. Detta kommer att ge dina fötter tid att anpassa sig till dina nya skor och det är en sista chans att se till att de är rätt passform. Du kan fortfarande lämna tillbaka dem, så länge du inte har slitna dem ute.
5.
Leta efter tecken på slitage. Efter några månader kan din kondition promenadskor börjar bli sliten. Planerar att skaffa ett par nya skor efter att du har gått ca 400 miles i dem. Storleken på dina skor, din tyngd, och hur du går kommer att avgöra i vilken takt dina skor börjar försämras. Du kan hjälpa dina skor håller längre genom att ha ett extra par. Alternativa använder varje par.


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man kan minska ditt barns feber

Relaterade artiklar


 • hur man kan förstå hur en fettrik kost kan förändra din kropp klocka
 • hur man hanterar stress
 • Hur man vet om du är gravid: tecken och symtom på graviditet
 • hur man kan bli av PMS
 • hur man ska äta hälsosamt under graviditeten
 • vad är glukos?
 • tecken och symtom av Streptococcus B och hjärnhinneinflammation
 • om de fysiologiska åldrandet
 • hur man ska leva hälsosamt
 • om äggledaroperation återföringar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com