läkemedel som används för att behandla migrän

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-15
Många läkemedel för behandling av migrän och migrän symtom. Det är viktigt att du diskuterar med din läkare varje nyans av din migrän huvudvärk symtom och möjliga orsaker, liksom andra hälsoproblem och dagens mediciner, i syfte att säkerställa att du ordineras den lämpligaste migrän medicin för dig. Vissa migrän mediciner är utformade som "rescue mediciner" att ta i början stadierna av en migrän, andra är utformad för att behandla migrän mer aggressivt bör en räddning medicinering misslyckas, eller migrän tar tag för snabbt. Det bör noteras att denna lista av migrän mediciner är inte heltäckande

Imitrex

Imitrex (sumatriptan succinat) hjälper inte bara lindra migrän, behandlar också andra symtom på migrän, inklusive känslighet för ljus /ljud, illamående och kräkningar. En patient är ofta kunna återgå till normala aktiviteter i det dagliga livet.
Detta läkemedel kan tas som en injektion, oralt eller som nässpray. Den långsammaste lättnad, inom 30 minuter, sker med orala tabletter (25 mg till 100 mg). Om lindring inte inträffar inom 2 timmar, en andra dos på 25 till 100 mg kan tas. Ytterligare doser kan göras på två timmars mellanrum. Den högsta dagliga dosen inom 24 timmar 200 mg.

Relpax

Relpax (eletriptanhydrobromid) används som en räddning medicinering vid första tecken och symtom på en migrän. Det hjälper till att lindra alla de klassiska symptomen av en migrän inklusive smärta, illamående, kräkningar och känslighet för ljus /ljud. En patient kan återgå till det normala dagliga aktiviteter. Detta läkemedel finns i muntlig form bara i 20 eller 40 mg tabletter. Befrielse börjar inträffa 30 minuter efter intag. Om migrän inte är lättad, kan en ytterligare dos tas minst 2 timmar efter första dosen till en maximal dos på 80 mg under 24 timmar. Relpax bör inte tas för mer än 4 migrän händelser i en månad. Om din migrän oftare, tala med din läkare om andra möjliga mediciner för migrän lättnad eller förebyggande.

Maxalt

Maxalt (rizatriptan bensoat) används som medicinering vid första tecken och symptom på en migrän. Det hjälper till att lindra alla de klassiska symptomen av en migrän inklusive smärta, illamående, kräkningar och känslighet för ljus /ljud. Maxalt verkar genom bromsande de drabbade blodkärlen i hjärnan. Maxalt finns i 5 till 10 mg tabletter och i muntligen sönderfallande tabletter av samma styrka. Om den första dosen uteblivit, kan en patient ta en extra dos 2 timmar senare, för högst 30 mg under 24 timmar. Maxalt ska inte tas för mer än 4 migrän händelser i en månad. Om din migrän oftare, tala med din läkare om andra möjliga mediciner för migrän lättnad.

Fioricet

fioricet (paracetamol 325 mg /koffein 40 mg /butalbital 50 mg) är en kombination läkemedel som används för att behandla migrän och spänningshuvudvärk. Paracetamol behandlar smärta och koffein ökar effektiviteten i paracetamol och butalbital, en barbiturat, är lugnande som hjälper till att minska ångest och främja avslappning. Detta läkemedel används vid räddnings rättsmedel misslyckas eller migrän har avancerat alltför snabbt fånga med akutmedicin. Fioricet ska inte tas om du har tagit en MAO-hämmare inom de senaste 14 dagarna. Fioricet bör vidtas endast så som föreskrivs som det finns risk för leverskada från höga doser av paracetamol och patient beroende av butalbital.

Topamax

Topamax (topiramat) används för att förhindra migrän. Enligt läkarens Desk Reference, är den vanliga början dagliga dosen 25 mg, tagen på kvällen i den första veckan. Sedan 25 mg i AM och PM för den andra veckan, och 25 mg i AM-och 50 mg i PM för den tredje veckan. Under den fjärde veckan, ökar dosen till 50 mg i am och pm doser kan justeras för patienter av sin läkare efter behov och medicinsk historia. Topamax bär en hel del biverkningar, den allvarligaste är en hög risk för anfall om läkemedlet avbrytas abrupt. För en lista över andra möjliga biverkningar, samråda med broschyrer läkemedelsinformation från apoteket.

Depakote

Depakote (seminatriumvalproat natrium) används för att förhindra migrän. Enligt läkarens Desk Reference, är den vanliga början dagliga dosen 250 mg i fördröjd frisättning form, två gånger dagligen. Vissa patienter kan behöva upp till 1000 mg dagligen, men det kommer att öka över tiden under en läkares övervakning. Dosökning är typiskt börjat med 500 mg dagligen i en vecka innan för att öka till 1000 mg. Depakote får inte avbrytas abrupt, då det finns en stor risk för inblandade beslag. Depakote interagerar med ett antal over-the-counter läkemedel, inklusive acetylsalicylsyra. Den farmaceut och läkare bör konsulteras för en lista över möjliga interaktioner.

Överväganden

Patienter bör diskutera med sin läkare någon ökning av frekvensen och styrkan av deras migrän, som med tiden mediciner kan förlora sin effektivitet eller vilken typ av migrän kan förändras.
Innan någon medicin, bör patienter läs medföljande drogen information från apoteket för de vanligaste biverkningarna och tecken på biverkningar.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:Vatten & hälsofördelar

Relaterade artiklar


 • hur ska din egen coach när det inte finns någon annan runt
 • Hur påverkar graviditet din kropp?
 • hur man ska hantera ditt barns ont ben: växtvärk
 • hur man kan förebygga bristningar under graviditeten
 • hur man hanterar en säng våtare
 • om kärlförändringar under graviditeten
 • om sömn
 • gör en handikappad hiss kräver trefas el?
 • hur man kan spara ett liv
 • define stetoskop
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com