långsiktiga effekterna av cigarrettrökning

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-18
Det finns över en miljard rökare över hela världen. Om de röker tillräckligt länge kan de räkna med att uppleva någon form av sjukdom eller dödsfall från deras rökning missbruk. Rökning har nästan säkert kort och lång sikt som sträcker sig från rynkig hud och rökare hosta hela vägen till invaliditet och död

Du behöver:.
Graviditetstest

livslängden.

Rökning ett paket cigaretter kan ta 28 minuter utanför rökarens livslängd. En kartong rökt cigaretter motsvarar 1,5 dagar av förlorade liv. I genomsnitt kan rökare förvänta sig att deras liv förkortas med cirka 25 år. En 30-årig rökare kunde förvänta sig att leva till cirka 65 års ålder jämfört med en icke-rökare i samma ålder som kunde förvänta sig att leva till åldern 83. Dessa tobaksrelaterade dödsfall inledas så tidigt som 35 år. Inte bara påverkar rökning de som röker, men det kan också förkorta livslängden på rökarens barn. Den förkortade livet av sina barn är inte bara på grund av röken som de andas in efter föddes, men det påverkar av rökning på barnet innan de lämnar livmodern.

Heart Disease

Det är många faktorer som påverkar risken att utveckla hjärtsjukdom inklusive fysisk inaktivitet, familjehistoria och kost. Men att vara en rökare ökar risken att utveckla hjärtsjukdom helt av sig själv. Detta sker eftersom rökning höjer blodtrycket och högt blodtryck är känd som den tysta mördaren. Rökning gör också utvecklingen av blodproppar mer sannolikt. Dessa blodproppar är vad blockera blodflödet i hjärtat och leda till döden.

Stroke

Stroke är den tredje vanligaste dödsorsaken i USA efter hjärtsjukdom och cancer. Rökare är två och en halv gånger större risk att drabbas av en stroke. Enligt Stroke Association, är mer än 8. 000 människor förutspådde att dö av stroke från rökning i början av årtusendet. Stroke kan medföra handikapp i någon som lider av en. Ena sidan av kroppen kan bli antingen helt eller delvis inte kan fungera som kraftigt kan minska livskvaliteten och negativt påverkar den psykiska hälsan.

KOL

KOL är en förkortning för kroniskt obstruktiv lungsjukdom. Det är en progressiv, livslång sjukdom som inte kan botas. KOL-patienter har mycket svårt att andas lätt nog att utföra enkla uppgifter som att klä sig och gå från ena sidan av rummet till den andra. De kan så småningom ha att bära och bära en syretillförsel överallt förutom att ta mediciner för att andas. Även KOL kan orsakas av miljöfaktorer, är rökning den vanligaste orsaken. Det utvecklas över tiden från lungorna utsätts för retande ämnen och giftiga kemikalier i tobaksrök.

lungcancer

Lungcancer är den främsta orsaken till alla dödsfall i cancer hos kvinnor och män i Amerika gör den till en av världens tre mest dödliga former av cancer. Mindre än 15 procent av cancerpatienter kan räkna med att överleva det. Mer än 90 procent av alla lungcancerfall orsakas av rökning. Det finns omkring femtio miljoner rökare i USA, vilka alla utsätter sig för risker för lungcancer varje gång de tar en puff.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:Hur påverkar trötthet en gravid kvinna?

Relaterade artiklar


 • Hur sluta röka med Chantix piller
 • hur man gör hemmagjord mascara
 • hur man håller varma under vintern
 • hur man får den bästa behandlingen på akuten
 • hur man kan förebygga barnfetma - en kontrollerad
 • hur korrekt tvätta händerna för att hålla sig frisk
 • hur man sparar pengar på receptbelagda mediciner
 • hur man kan förstå den dolda farorna med talkpuder
 • hur kartlägga dina tempertures att bli gravid
 • hur man effektivt och enkelt motion för att förbli alert
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com