nedre buksmärta

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-04-25
Smärta i nedre buken är ett symptom på många olika sorters förhållanden, sjukdomar och sjukdomar. Mindre smärta i nedre buken oftast inte anger något allvarligt, men om smärtan är intensiv eller kronisk, kan det indikera en medicinsk nödsituation, exempelvis blindtarmsinflammation, eller sjukdomar som colon irritabile eller tjocktarmscancer. Diskutera denna typ av smärta med en läkare innan du försöker behandla det hemma

Typer

Det är viktigt att notera om smärta är en krampaktig, värkande eller skarp smärta och om det är intermittent eller kontinuerligt. Menstruation och mindre tarmbesvär, till exempel, tenderar att orsaka kramperna. Cystor på äggstockarna, blindtarmsinflammation och matförgiftning tenderar att orsaka skarpare smärtor.

Funktioner

smärta i nedre buken är smärta under naveln. Många förhållanden kan orsaka smärta i detta område, menstruation, cystor på äggstockarna, urinvägsinfektion, infektion i urinblåsan, colon irritabile, bakterier eller virus intestinal sjukdom, intolerans mot viss mat, matförgiftning, blindtarmsinflammation, polyper kolon, tjocktarmscancer och många andra villkor är möjliga orsaker till denna smärta.

Symtom

Intensiv smärta i höger nedre delen av magen, med eller utan feber, är ett symptom på blindtarmsinflammation.
Om diarré medföljer lägre magkramper, matförgiftning, mat intolerans eller andra tarmsjukdomar är de vanligaste orsakerna.
När smärta uppstår kring eller under menstruationscykeln, är chansen större att det beror på cystor på äggstockarna eller en relaterad fråga. Du bör diskutera denna smärta med en gynekolog
Oavsett den potentiella orsak, om smärta är mycket intensiv, känner du illamående eller kör en feber, tveka inte-få hjälp så fort som möjligt.

Förebyggande /Lösning

Om smärta i nedre buken är allvarlig eller kronisk, alltid söka hjälp och råd inför själv-behandling hemma. Lösningar för smärta varierar naturligtvis beroende på orsaken. Kommer dock i allmänhet, ibuprofen och liknande smärtstillande lätt mensvärk. Lugnande värme från en varm pack eller varmvattenflaska kommer också att lugna dessa kramper.
Little kan göras för smärta som härrör från en tarminfektion. Läkare ordinerar antibiotika för vissa bakteriella infektioner och smärtor bör upphöra när infektionen är under kontroll.
Appendicit ofta kräver kirurgi, en så kallad blindtarmsoperation, ta bort inflammerad blindtarm.

Varning

kraftiga smärtor, intensiv smärta eller ny smärta som inte verkar vara relaterade till mindre intestinal sjukdom eller menstruation bör checkat ut omedelbart. Dessutom, om du har feber, kanske du har en allvarlig infektion och bör få hjälp. Blindtarmsinflammation, till exempel, kan vara dödlig om den inte behandlas

Överväganden

senaste förändringarna i kosten -. Mer fiber, till exempel-är en annan möjlig orsak till mindre smärta i nedre buken, särskilt om denna smärta följer förändringar i tarmen rörelser samt (diarré eller förstoppning).
Även blindtarmsinflammation ofta orsakar högra sidan smärta i vissa fall smärta överförs till vänster sida eller baksida.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:att brösten växer

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av graviditetsillamående under graviditeten
 • hur man förstår fem små kända orsaker av torrhosta
 • är graviditet ett befintligt skick för försäkring?
 • hur du väljer en postpartum doula
 • Hur en form blodpropp?
 • om Epsomsalt
 • hur ta hand om ett sjukt barn utan att använda kallt medicin
 • hur man kan hjälpa ett barn sätter i kontaktlinser
 • effekterna av sömn stöd
 • hur ta hand om de känslomässiga behoven hos äldre
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com