olika typer av smärtstillande medel

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-14
Idag finns det många mediciner på marknaden för behandling av smärta. Några av dessa smärtstillande medel kan köpas över disk, medan andra behöver du ett recept för. Om du upplever kronisk smärta, är det bäst att tala med din läkare så att han kan föreskriva en medicin som är bäst för dig. Nedan är en lista över olika kategorier av smärta medicinering och vad var och en gör

Acetaminophen

paracetamol, mer känd som Tylenol, är en over-the-counter medicin används för att behandla smärta. Ofta är det blandat med en annan beståndsdel som Percocet, som du behöver ett recept på. Paracetamol behandlar inte inflammation. När den inte blandas med annan medicinering är paracetamol i allmänhet för att behandla mild till måttlig smärta. Man måste vara försiktig när man tar ett receptbelagt läkemedel med paracetamol i den, vara säker på att inte ta andra läkemedel som också innehåller ämnet. Det kan vara farligt när det används i mängder högre än rekommenderad och har kopplats till skador i levern.

Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel

Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, eller NSAID, är vanliga läkemedel såsom Motrin , Aleve, ibuprofen och finns receptfritt. Dessa läkemedel används för att behandla akut och kronisk smärta och fungerar bra vid behandling av inflammation. NSAID fungerar bra vid behandling av sådana villkor som artrit och bursit och deras smärtsamma symtom. Den enda nackdelen med att använda NSAID under en lång tid är att patienten kan utveckla magproblem.

Kortikosteroider

Kortikosteroider är tillgängliga genom recept och som NSAID, är anti-inflammatoriska läkemedel används för att behandla akut smärta. Några av namnen kortikosteroider åka är Prednisone och Medrol. Dessa typer av mediciner kan tas oralt eller genom injektion. En kortison injektion ges i den mjuka vävnader eller leder, runt det område som upplever smärta.

Narkotika

narkotiska preparat såsom kodein och morfin, används för att behandla kronisk och svår smärta. Dessa typer av läkemedel är endast tillgänglig med ett recept. Även om dessa mediciner är mycket effektiva för att kontrollera smärta, biverkningar måste beaktas. Den största biverkningen är beroende, när man tar narkotika under en längre tid. Då behandlingen med denna typ av medicinering, är bäst att göra det successivt så det finns mindre chanser att frånträda avtalet.

Anti-krampframkallande

Kramplösande läkemedel såsom Neurontin och Lyrica är tillgängliga genom recept bara det. De används för att behandla nervsmärta, som är erfaren med fibromyalgi. Anti-krampframkallande arbete genom att förändra nervernas funktion och signaler skickas till hjärnan.

Lokalanestetika

Denna typ av läkemedel kan antingen köpas över disk eller med ett recept. Deras huvudsakliga funktion är att tillfälligt lindra smärta till ett visst område. En föreskrivande medicinering såsom Lidoderm, kommer i patch form och placeras på det område som känner av smärtan. Capsaicin är en naturlig produkt som finns i många lokalsmärtstillande krämer används för att behandla smärta. Många gånger har dessa typer av läkemedel kommer att användas i kombination med annan behandling för smärta.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man hittar stöd för att sluta röka

Relaterade artiklar


 • hur man andas lättare och korrekt hållning
 • hur man hanterar en säng våtare
 • hur man förebygger öroninflammationer hos barn naturligt
 • hur du tar bort en spillra på foten
 • om spädbarn förstoppning
 • hur man får Chasteberry
 • hur du tar bort en ring som sitter fast på fingret
 • hur man förhindrar baksmälla och fortfarande njuta av festen
 • hur man kan spara ett liv
 • hur man bygger upp ditt barns självkänsla
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com