om hemtjänst anläggningar

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-14
Ibland, som människor åldras, är de inte längre kan leva helt på egen hand. Men de är fortfarande inte redo för runt-vård dygnet av ett sjukhem. När någon är i detta stadium kan en flytt till ett boende med stöd anläggning vara ett bra val. Det bästa hemtjänst anläggningar ge vård utan intrång --- om du har resurser att betala. Det är också viktigt att hitta en seriös hemtjänst anläggning som kan ge allt du eller din älskade en behov

Funktion

En hemtjänst anläggning är lämplig för seniorer som inte längre kan utföra dagliga sysslor i sig men som fortfarande kan leva självständigt på någon nivå. Hemtjänst anläggningar erbjuda hjälp med dessa uppgifter samtidigt som seniorer privatliv. De kan också ge motion och social erbjudanden till invånare. Vissa hemtjänst anläggningar är en del av vad som kallas fortsatt vård pensionering samhällen, som även innehåller ett självständigt liv samhällen och vårdhem.

Tjänster

hemtjänst anläggningar ger matlagning hjälp och förkokt communally serveras måltider, städning och tvätt för boende. De erbjuder också mer personliga tjänster, t. ex. hjälp med bad, påklädning och ta medicin. Invånarna ska kunna välja vilka tjänster de behöver. Hemtjänst anläggningar har också medicinska tjänster, även om de är av begränsad omfattning jämfört med dem som ett sjukhem.

Specialomsorger

Även om seniorer har svåra sjukdomar, såsom Parkinsons sjukdom, Alzheimers sjukdom och kognitiva funktionshinder, de kan ändå ha möjlighet att bosätta sig i en hemtjänst anläggning, som vissa lokaler är utrustade för att tenderar att människor med dessa villkor. Vissa hemtjänst anläggningar ger också avlösning (korta vistelser för att ge fri tid för vaktmästare) och palliativ vård.

Betalning

Att bo i ett boende med stöd anläggning kan vara ett dyrt. Medicare får betala för vissa tjänster som tillhandahålls på en hemtjänst anläggning, men det kommer inte direkt betala för hemtjänst anläggningar. Medicaid och Supplemental Security inkomst kan ge viss finansiering. De flesta betalar hemtjänst anläggning avgifter med privata medel, t. ex. pengar från pensioner eller investeringar. Omsorg försäkringar också kan omfatta hemtjänst anläggning kostnader.

Varningar

Innan du eller någon närstående flyttar in i ett hemtjänst anläggning finns det möjliga problem som du bör förutse. Om en han eller en vaktmästare kan behöva anlita en privat sjuksköterska eller bosatt kan även bli ombedd att lämna anläggningen. Om en person med hemvist kräver ytterligare individuella vård (till exempel om han lider av demens och behöver ständig assistans utför dagliga uppgifter), kan han eller en vaktmästare anlita en privat sjuksköterska eller bosatt kan bli ombedd att lämna anläggningen. Hemtjänst anläggningar kan höja priserna med liten varning eller kan ta extra betalt för extra tjänster såsom transport, anslutningar tv eller telefon användning. Se till att din budget kan hantera eventuella extra avgifter. Innan du väljer en hemtjänst anläggning, se till ordentligt för att inspektera en rad val och att noga läsa ett avtal innan du skriver (se Resurser nedan).

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:abstinenssymtom av alkohol

Relaterade artiklar


 • friska blodsockernivåer
 • hur man undviker koffein förgiftning
 • tecken och symtom på en svampinfektion
 • hur man ska behandla ditt barns gulsot
 • hur man kontrollerar blodsockernivån vid graviditet
 • hur man sminka för afroamerikaner
 • hur man kan förebygga, undvika & behandla influensan
 • vad är ett kolon?
 • hur sunda matvanor
 • Hur lever arbete?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com