om sömn under graviditeten

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-26
I en studie som utförts av National Sleep Foundation, rapporterade gravida kvinnor sömnsvårigheter som bästa klagomål av graviditeten. En gravid kvinnas kropp fungerar ungefär lika hårt som en OS-deltagare utan att någonsin ta en paus från träningen. Allt detta arbete skapar hormonella, psykiska och fysiska symptom som gör sömn svårt. Precis som med de flesta graviditet symptom, kan varje kvinna har inte denna svårighet. I varje fall är det viktigt att en gravid kvinna att försöka hitta sätt att få tillräcklig sömn.

Sömn och medicinska tillstånd

Det finns vissa tillfällen då din läkare eller sjuksköterska kan instruera. dig att sova i en viss position. Till exempel kan kvinnor med preeklampsi instrueras att sova på vänster sida. Detta beror på att sova på vänster sida minskar trycket på en större artär. Ett annat villkor som motiverar en särskild sömn position är ischias. Gravida kvinnor som lider av detta villkor har kraftiga smärtor från nedre delen av ryggen, ner sina ben, hela vägen till deras hälarna. Sova på vardera sidan med en kudde placerad i korsryggen och en mellan knäna brukar föreslås för detta tillstånd.

Första trimestern

Under den första trimestern av graviditeten, de flesta kvinnor sover mer än normalt. Detta beror delvis på det organ som gör moderkakan, vilket kommer att bidra till att stödja barnet under hela graviditeten. En annan orsak till detta är att barnet inte trycka på blåsan ännu och värk och smärta att bära runt baby vikt har ännu inte börjat.

Andra trimestern

Under den andra trimestern av graviditeten, de flesta kvinnor tycker att sova blir svårfångade. Som barnet växer, sätter det en viss press på den gravida kvinnans urinblåsa, vilket leder till mer nattetid resor till badrummet. Värk och smärta av graviditeten start i detta trimestern. Ryggsmärtor enkelt hitta en bekväm ställning att sova i svåra.

Månad

Den tredje trimestern är den svåraste trimestern för att sova. Ångest om den kommande förlossningen, storleken på magen, det brådskande behovet av att kissa på natten och värmevallningar bidrar alla till denna svårighet. Under denna trimestern, ta tupplurar och vila med jämna mellanrum är det bästa sättet att bekämpa dessa problem. I detta trimestern, mer än någon annan, är sömn mycket viktigt, som att gå in utmattad arbetskraft är en mindre än perfekt händelse.

Skapa ett viloläge Miljö

Gravida kvinnor bör skapa ett sovrum miljö som främjar att sova. Att göra en regelbunden godnattrutiner, sova i ljus, lösa kläder och hålla sovrummet svalt är några förslag för att skapa en behaglig sömn miljö. Aromterapeuterna rekommendera gravida kvinnor använder en lätt lavendel doft i sovrummet för att koppla av.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur rökning påverkar kroppen

Relaterade artiklar


 • Hur tar mediciner under graviditeten påverkar barnet?
 • förlossningsteknik
 • om digital örontermometrar
 • hur man ska vara säker med motorsåg
 • hur man känner igen symptom på krupp
 • hur man köper receptbelagda glasögon för $ 20
 • hur man ger en kontroll (fysisk) till ditt medicinskåp
 • hur du skyddar ditt barn från blyförgiftning
 • Hur vet tecken på stroke
 • hur man hanterar eldstad säkerhet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com