preventivmetoder för kvinnor

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-20
Eftersom kvinnor har en förmåga att bli gravid, ankommer det i allmänhet på dem att ta ansvar för preventivmedel. Det finns många fler alternativ för kvinnors preventivmedel till skillnad från mäns, och sannolikt finns det en som är rätt för varje kvinna

Du behöver:. .
Rinnande varmt vatten
Flytande tvål.
Ren handduk.
Pappershandduk.
Alkoholbaserade hand sanitizer.

Hormonella Preventivmedel

Förändringar av menstruationscykeln genom användning av främmande hormoner är en populär preventivmedel som kvinnor använder. P-piller har använts i många år med en ganska hög och förutsägbar framgång. Nyligen hormon plåster, injektioner och livmoderhalscancer ringar som frisätter hormoner har vunnit i popularitet av den enkla anledningen att de inte piller som måste tas dagligen. Effektiviteten av dessa metoder för födelsekontroll är oftast över 92 procent.

Rhythm Method

rytm metoden kräver en god förståelse av kvinnans menstruationscykel. Typiskt en kvinna har ägglossning på dag 14 av hennes menstruationscykel. Således samlag inom en dag eller två på vardera sidan om ägglossning risker graviditet. Denna typ av preventivmedel fungerar bara bra för kvinnor med menstruella cykler som är förutsägbar (oavsett om de finns 28 dagar långa eller inte). Det finns en 25 procent felfrekvens i samband med denna form av preventivmedel, men kvinnor med förutsägbara menstruationscykeln har färre fel.

Tubal Ligation

äggledaroperation är när äggledarna är avskurna, som hindrar ägget från mötet spermier där och bli befruktade. Detta alternativ blir mindre populärt, eftersom andra alternativ blir tillgängliga. En äggledaroperation måste göras kirurgiskt, och många kvinnor som har kejsarsnitt välja dessa eftersom äggledarna är utsatta och kan lätt fästs strax efter födseln av sitt barn.

Spiraler

spiral är apparater som placeras i livmodern. Några av dessa innehåller ämnen som dödar spermier, och några av dessa hinder helt enkelt implantation av ett embryo (och därför inte förhindrar befruktning). Dessa är cirka 99 procent effektivare och kan nästan alltid tas bort om du vill bli gravid.

Cervikal Kepsar

Membran är koppar som är in och passar på livmoderhalsen, blockering öppnandet av livmodern. Detta förhindrar spermier från att komma in i livmodern och resa upp mot ägget. Framgången är cirka 84 procent med membran.

Spermiedödande medel

Spermiedödande medel är produkter som kommer i en gel eller en skum och döda spermier vid kontakt. Används ensam spermiedödande är marginellt effektiv (om en 30 procent felfrekvens) men används oftast i samband med en annan form av preventivmedel för att öka effektiviteten av varje.

Avhållsamhet

Avhållsamhet är den enda typ av preventivmedel som är 100 procent effektivt. Det är också den enda form av födelsekontroll tillgängligt för kvinnor som också skyddar mot överföring av sexuellt överförbara sjukdomar.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man får över en sinus-infektion snabbt

Relaterade artiklar


 • Hur slår håret grått?
 • hur man besluta om att låta din tonåring att bära färgade linser
 • om bröstvårtor
 • att upprätthålla en hälsosam livsstil
 • hur man ger en barn Motrin
 • hur du ställer säsong rutiner (ritucharya) enligt ayurveda
 • Hur bär ortoser hjälpa ömma fötter?
 • vad är Procerin?
 • hur man sluta bita på naglarna
 • hur man gör ansikts mjölk tvål
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com