preventivmetoder för män

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-04-19
Många gånger preventivmedel är kvar upp till den kvinnliga partnern i ett förhållande. Detta är sannolikt eftersom graviditeten är en större fråga för kvinnor och eftersom det finns så många fler preventivmedel alternativ för kvinnor än för män. Det finns några metoder, men att män kan använda för att ta ansvar för sin fertilitet

Kondomer

Kondom är det mest populära preventivmetod för män. Kondomer bestå av en latex (eller gummi eller fårskinn) hylsa som bärs över penis. Den har en liten behållare vid utgången som används för att fånga sperma och hindra den från att komma in i slidan kanalen. Framgången av kondomer är cirka 85 procent. För att fungera effektivt måste kondomer bäras innan någon sexuell kontakt förekommer (genom att göra detta är framgång mycket högre). Kondomer erbjuder också fördelen av att vara extremt effektiva för att förhindra överföring av sexuellt överförbara sjukdomar, om de används på rätt sätt.

Återkallande

utträdet sker när penis tas bort innan utlösning. Graden av misslyckande är ganska hög för denna preventivmetod (ca 27 procent) eftersom Ofta pre-ejakulationsvätskan kan innehålla spermier.

Rhythm metod

Undvika samlag under ägglossningen är känd som rytm metod men kräver att mannen har ingående kunskaper om kvinnans menstruationscykel. De förluster i samband med denna metod är cirka 25 procent.

Vasektomi

En vasektomi har en hög svarsfrekvensen (mer än 99 procent). Detta inträffar när sädesledaren, som är den lilla röret som levererar sperma från testiklarna till urinröret, kirurgiskt är avskurna. Dessa operationer är relativt enkla och har en stor framgång. Inom några veckor är urinröret rensas spermier.

Avhållsamhet

Avhållsamhet är den enda preventivmetod som är 100 procent effektivt.

Potentiella

Forskare är inriktade på att utveckla ett p-piller för män, men detta kan vara avsevärt i framtiden.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:effekter av rökning under graviditet

Relaterade artiklar


 • hur man förlorar vänta med lätt hälsosamma vanor
 • hur man inse vad som verkligen är viktigt i livet
 • hur man applicerar ögonskugga på nedre ögonlock
 • hur man gör barnmat
 • hur man behandlar en katt repa
 • dig att hålla dig frisk som vintern kommer
 • hur man förstår vad som orsakar oönskad hårväxt hos kvinnor
 • Hur skyddar chapstick läppar?
 • hur du tar bort ett främmande föremål från en kvävande offer
 • vad är det bästa sättet att räta ut håret?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com