rytm metod preventivmedel

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-22
Det finns många metoder för födelsekontroll, men det finns få metoder som inte kräver främmande hormoner som piller, plåster eller ringar eller preventivmedel som membran och kondomer. Rytmen Metoden är en av dessa metoder

Tidsplan

menstruationscykel av den typiska kvinnliga är 28 dagar lång. Dag ett är den dag då hennes börjar. Hos kvinnor med 28 dagars cykler, är ett ägg frigörs från en äggstock i dag 14 i processen för ägglossning. Mellan dag 14 och 17, ungefär, är en kvinna bördig. Kvinnor som önskar bli gravida att ha samlag på dessa dagarna kommer att få en god chans att bli gravid. Undvika samlag under dessa dagar är känd som rytm preventivmedel.

Funktioner

rytm-metoden normalt har en framgång på cirka 75%. Framgången med den rytm-metoden är mycket beroende av den kvinnliga veta hur länge hennes menstruationscykel är. Till exempel en kvinna med en menstruationscykel som är 31 dagar lång kan fortfarande använda rytm-metoden, men hon måste veta när hon har ägglossning för att det ska vara helt effektiv. En kvinna måste också alltid vara medveten om var hon är i sin menstruationscykel.

Överväganden

Spermier kan leva i den kvinnliga fortplantningsorganen i två till tre dagar. Detta gör det viktigt att inte bara undvika att ha samlag på dag 14 i menstruationscykeln, men också undvika den för två till tre dagar före dag 14.

Detection

En kvinnas basala kroppstemperaturen ökar något vid ägglossningen. Inspelning kroppstemperatur första sak på morgonen dagligen kan hjälpa en kvinna att hålla reda på när hon har ägglossning. Det finns andra symtom som kan förekomma såsom ökad livmoderhalsen och äggstockarna kramper vid ägglossningen.

Förebyggande /Lösning

Eftersom samlag bör undvikas för nästan en hel vecka under varje månad om rytmen metod används, andra former av preventivmedel kan användas under denna tid. Kondomer, membran, spermiedödande medel, eller en kombination av några av dessa kan effektivt minska risken för graviditet när den används för samlag vid ägglossningen.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man startar en grupp förlust stöd

Relaterade artiklar


 • hur man överlistar aging hormon
 • om blödning och kramper under graviditeten
 • hur man kan bli av graviditetsillamående under graviditeten
 • orexia biverkningar
 • hur blekna åldersfläckar
 • hur man kan sänka ditt blodtryck
 • hur man förbereder dig gå ner i vikt
 • olika typer av modersmjölksersättning
 • hur man håller andan
 • hur man tar sig säkert efter en översvämning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com