sänka triglyceridnivåer hos barn

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-11

Inledning

höga triglycerid siffror är normalt något som ses hos vuxna med ohälsosam träning eller matvanor. Vuxna kan triglycerid siffrorna genom livsstilsförändringar eller medicinering. Men allt fler barn visar tecken på höga triglycerider. Detta skapar en unik utmaning för läkare och föräldrar att få dessa nummer tillbaka till sunda nivåer.

Vad är triglycerider?

Triglycerider är en typ av fett som finns i den mänskliga kroppen. Dessa fetter finns i blodet samt inom cellerna i din kropp. Din kropp skapar triglycerider när den inte kan använda kolhydrater du förbrukar energi. Din kropp omvandlar överblivna kolhydrater omvandlas till triglycerider, vilket kan sedan lagra som fett.

Nivåer

Ditt barns triglyceridnivåer mäts i mg /dL. Om ditt barns test kommer tillbaka med en nivå över 150 mg /dL, därefter kan din läkare vidta åtgärder för att hjälpa dig att få de nivåer ner till ett hälsosamt tillstånd. Om ditt barns HDL (goda) kolesterolet är för låga, eller deras LDL (dåliga) kolesterolvärden är för höga, kan läkaren också överväga mer intensiv åtgärd för att få dem där de behöver vara.

Sunda matvanor

Den första försvarslinjen för att sänka ett barns triglycerider är att äta rätt. Många barn är trötta dieter som är fulla av friterad mat, skräpmat eller snabbmat avhämtning. Din läkare kommer vanligtvis rekommendera att sänka ditt barns intag av mättat fett, sänka kolesterol, öka fiber intaget och minska den totala mängden förbrukade kalorier.

Motion

Ett annat sätt att lägre triglyceridnivåer i ett barn innebär kopplar ihop nya matvanor med motion. Barn bör få mellan 30 till 60 minuter av "kraftfulla" motionera minst 5 dagar i veckan (Children's Hospital Boston). Denna övning behöver inte vara i ett gym. Bara öka den tid ditt barn tillbringar i idrott eller spela utomhus kan bidra till att minska mängden vikt barnet bär, och samtidigt förbättra sin triglycerid nummer.

Läkemedel

I svåra fall kan en läkare ordinera ett tillfälligt medicin för att användas fram till triglycerid antalet når en hälsosam nivå. Det vanligaste läkemedel för barn är Kolestyramin, mediciner statin och ezetimib.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:Hur mänskligt arbete tillväxthormon?

Relaterade artiklar


 • inte orto tri-cyclen gör du upp i vikt?
 • hur du hittar den bästa verktyget blackhead bort för dig
 • ångest under graviditeten
 • hur man kan förstå om bastu och ångbad är säkra under graviditeten
 • hur ska din egen coach när det inte finns någon annan runt
 • om baby fett
 • Hur du tar bra hand om människor på ett vårdhem
 • som säljer magnetiska bäddmadrasser?
 • om graviditet vikt
 • hur man kan bli en huvudvärk naturligt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com