sjukdomar orsakade av alkoholmissbruk

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-17
De flesta människor förknippar alkoholmissbruk med två sjukdomar. Den första är alkoholism, som är en syndrom av beroende som vissa tror ärvs. De andra skulle vara cirros, en sjukdom som kan föras på av överdriven alkoholkonsumtion. Men det finns en rad andra sjukdomar och tillstånd som kan utvecklas, inklusive pankreatit, högt blodtryck, benskörhet och Wernicke-Korsakoff syndrom

cirros.

Skrumplever är i grunden en ärrbildning i levern. Frisk vävnad i levern ersätts med fibros eller ärrvävnad. Eftersom detta ärrvävnad byggs upp, den förhindrar levern från att fungera korrekt, vilket kan leda till galla bygga upp i blodet. Levringsförmåga kan minska och blodtrycket kan stiga. Några av de vanligaste symtomen på skrumplever inkluderar dålig aptit, tillsammans med viktminskning, illamående, trötthet, gulsot, kognitiv störning (förvirring och brist på koncentration), darrningar, inre blödningar och koma.

Pankreatit

Ett annat vanlig sjukdom i samband med alkoholmissbruk är pankreatit, kännetecknas av en inflammation i bukspottkörteln och, ungefär som cirros, yttersta ärrbildning i orgel. Detta ärrbildning påverkar produktionen av insulin och det sätt på vilket socker släpps ut i blodomloppet. Ofta presenterar sig själv med svåra buksmärtor som normalt åtföljs av kräkning eller illamående, det svettningar och feber.

Hypertension

Samtidigt som mer av ett tillstånd än en sjukdom, högt blodtryck eller högt blodtryck, är ett annat resultat av alkoholmissbruk. Detta tillstånd kännetecknas av i huvudsak alltför mycket blod tvingas genom artärerna, vilket kan skada väggarna i dessa artärer och leda till stroke, hjärtsjukdomar, hjärtinfarkt, kärlkramp, lungödem samt ett aneurysm. Även om högt blodtryck ses ofta som en ärftlig villkor, kan den lägga sig i någon utan en släkthistoria och även förvärras hypertoni i någon predisponerade för det genom genetik.

Benskörhet

Ett av de mest överraskande sjukdomar som orsakas av alkoholmissbruk är osteoporos, som innebär urkalkning av skelettet eller förlust av benmassa. Denna utarmning gör ben sprödare. Även om det är vanligast hos kvinnor, kan det påverka män, och överdrivet bruk av alkohol kan minska de vitaminer och mineraler som behövs för friska ben, liksom, men förstärker effekterna av någon utveckla osteoporos.

Wernicke-Korsakoff syndrom

Denna störning i hjärnan är ett allvarligt tillstånd som kan orsakas av alkoholmissbruk. I grunden är detta villkor en kombination av två sjukdomar som utvecklas från en vitaminbrist och en verklig förändring i hjärnan. Vanligtvis suddig människor som lider av Wernicke-Korsakoff syndrom kommer att uppleva vision, minnesförlust, förvirring och problem med rörligheten, vanligtvis isolerade till benen. Tyvärr kan en del av detta syndrom (det som innebär att hjärnan) bli permanent.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:Hur man naturligtvis sänka blodtrycket under graviditeten

Relaterade artiklar


 • vad är framgång i AA?
 • hur man håller varma under vintern
 • hur lätt snitt smärta efter ett kejsarsnitt
 • vad är en 3D ultraljud?
 • hur man kan förbättra din hälsa med linfrö
 • hur man rengör ditt badrum
 • statistik över tonårsgraviditeter
 • om sommaren rengöring fastar
 • hur man skapar en snabb och naturlig luftfuktare
 • hur man kan hjälpa lindra influensa naturligt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com