Hur bränner mun inträffa?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-21

Inledning

Mouth bränna kan uppstå från en mängd olika situationer, men i de flesta fall händer när du vidrör mat som är för varm på insidan av munnen innan de svalnat, eller från att äta mat som är kryddig nog för att påverka smaklökarna och membran i munnen.

Värme

Mouth bränna på grund av temperaturen i maten är vanligast när man hastigt sätter maten i munnen innan du låter den svalna till en rätt temperatur. När du gör detta, bränner varm mat i vävnaden på tungan, insidan av kinden eller i taket i munnen, skada den. Om värmen är stor nog, kan det även medföra svullnad, och även blåsor eller andra sår i det brända området av vävnaden.

Värme Remedy

Om du bränner din mun genom något du har ätit, det bästa göra är att suga på en isbit. Den kalla temperaturen i kuben kommer naturligtvis att minska svullnad av vävnadsskada, och kommer också att arbeta som ett milt bedövande agent för smärta. Om smärtan är svår nog, kanske du vill också använda en aktuell mun agent med bensokain. Detta kommer att bedöva området helt från smärta i upp till ett par timmar. Du kanske också vill undvika skarpa livsmedel såsom chips eller spannmål i minst ett par dagar efter bränningen.

Spice

Mouth bränna kan också uppstå från att äta livsmedel med höga halter av krydda. Detta gäller särskilt med livsmedel som innehåller varm paprika. Hot paprika bär naturligtvis ett ämne som kallas capsaicin som irriterar den känsliga vävnader i kroppen som munnen. Det är också anledningen till att andas in luften efter hackning varm paprika får dig att kvävas från halsen vävnad irritation, och också varför dina ögon vatten och bränna om de kommer i kontakt med den kryddiga köttet av peppar. Mängden capsaicin i peppar direkt samband med sin värme. För mycket capsaicin kan faktiskt orsaka smärta från värmen, och kan även skada vävnad i munnen. Men de flesta människor kan bygga upp en tolerans mot capsaicin över tiden.

Spice Remedy

När din mun börjar brinna, är din första reaktion brukar dricka någonting. Men sprider flytande faktiskt capsaicin under resten av munnen, vilket gör brinna ännu värre. Det är bättre att omedelbart inta livsmedel som har en absorberande effekt på capsaicin, som bröd eller ris, för att lindra den brännande. Vissa vätskor som mjölk kan också hjälpa genom att delvis neutralisera effekterna av capsaicin.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man vet vad styrka läsglasögon du behöver

Relaterade artiklar


 • hur man lindra smärta bröst mjölkstockning när flaskmatning din baby
 • hur man rengör påfyllningsbara flaskor för en vattenbehållare
 • om muntliga termometrar
 • hur man kan utvidga amning
 • hur du håller din hud ungdomlig
 • hur du skyddar dina läppar från skadliga solstrålarna
 • hur man kan förbättra din hållning det enkla sättet
 • gemensamma graviditet frågor
 • hur fungerar kolesterol?
 • hur man förhindrar självmord när det händer live på nätet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com