Hur drar en muskel inträffa?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-30

Inledning

Någon som har försökt att vara fysiskt aktiv vet hur det känns att dra en muskel. Beroende på hur illa muskeln dras, kan det förhindra att ens er från att göra din vanliga dag-till-dag rutin. Muscle drar kan också leda till förlust av motivation, speciellt för dem som bara arbetar sig till att bli aktiva. Men med rätt metod, drar muskeln kan undvikas.

Stress

En muskel drar uppstår när för mycket stress är placerad på muskel eller bilagorna muskler där muskeln fäster till benet. När du stress i muskeln förbi sin kapacitet man kan även riva. Du kan öka mängden tryck en muskel kan ta genom att sakta riva och bygga tillbaka upp i muskeln genom övningar muskeluppbyggnad. Men när muskeln skjuts utöver vad den kan för närvarande ta, kommer en muskel drar inträffa.

Direkt slag

En muskel drar kan också förekomma när extrema direkt tvång tillämpas på muskeln. Detta kan ske antingen från upprepad slag direkt till muskeln med ett trubbigt föremål, eller kan också ske genom att kraftfullt slå i marken vid ett fall. Kraften i slaget får inte bara dra i muskler, men kan också blåmärken, riva, bristning eller vrickning ligament, samt blåmärken eller benbrott.

Degrees

Inte alla muskler drar är desamma när det gäller hur illa muskeln har skadats. Muscle drar kan uppträda i fyra olika svårighetsgrader. Dessa grader skiljs åt av hur illa de muskelceller har rivits i vävnaden. En första graden muskel drar är bara en liten tår av cellerna tillsammans med några ömhet. En andra graden dra lägger svullnad till komplikationer. En tredje graden muskel drar uppstår när en fullständig bristning i muskeln som händer. En fjärde graden dra uppstår när kraften är stor nog för att bryta ben och ligament, och kan inte fastställas utan någon typ av operation.

Risk

Din risk för muskel drar öka med intensiv idrottstävlingar eller förberedelse för sport tävlingar. Ju mer du använder en specifik muskel i en verksamhet, desto större chans har du att dra den muskeln. Muscle drar ofta specifik till sporten du spelar. Till exempel, om du spelar tennis eller golf, kommer du löpa större risk för en muskel drar i armar eller axlar. Om du spelar fotboll eller fotboll, är muskel drar mer sannolikt i benen. Detta beror på att under dessa sporter, de är de muskler som används mest. När du använder dessa muskler hela tiden under ett spel, kommer de sakta slits tills mängden påtryckningar till muskeln är större än en muskel kan ta.

Stretching

Muskler drar ofta uppstår när en muskel inte har tillräckligt sträckt. När du stretchar innan en aktivitet du öka blodflödet till musklerna, samt bidra till att göra muskeln mer följsamma. Om du kör rakt in i en aktivitet utan uppvärmning dina muskler, de är ofta stela och kompakt. Kontrollera och stretch varje muskelgrupp du vet att du kommer att arbeta innan du hoppar in i ett spel. Gör det kommer att bidra till att förhindra skada på muskeln.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:effekterna av alkohol

Relaterade artiklar


 • vad hormon gör att brösten växa?
 • hur man ska hantera ditt barns ont ben: växtvärk
 • hur man kan sänka samarbete betalar på sjukförsäkring
 • hur man får sexig abs utan crunches
 • om kliande hårbotten
 • hur man handskas med barnfetma
 • en hälsosam kost för tonåringar
 • hur du lägger till mer fibrer i din kost
 • Hur får man en graviditet kalender
 • hur man ska vara säker med motorsåg
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com