Hur vet man att en hög puls är ett allvarligt tecken

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-16
En ny studie visar att en snabb vilopuls hos kvinnor kan varna om ökad risk för hjärtinfarkt. Här är vad du behöver veta
1.
Hjärtsjukdomar är den vanligaste dödsorsaken för både män och kvinnor i detta land. Även om det finns en mängd olika riskfaktorer för hjärtsjukdom inklusive familjehistoria, rökning, brist på fysisk aktivitet, fetma, förhöjt blodtryck och höga kolesterolvärden, det finns nya bevis, åtminstone hos kvinnor, att en snabb vilopuls kan vara riskfaktor.
2.
En studie som ska publiceras i British Medical Journal den här månaden visar att kvinnor som har snabb hjärtfrekvens i vila är mer benägna att få en hjärtattack eller dö av hjärta komplikationer. Detta blev tydligt efter Forskarna tittade på över 4. 000 kvinnor med en historia av hjärtsjukdomar eller stroke under en period på 7,8 år. Forskarna tittade närmare på sambanden mellan vilopuls och hjärtsjukdomar. De fann att en snabb vilopuls hos kvinnor var associerat med en högre risk för hjärtinfarkt och hjärt-relaterade dödsfall, men inte stroke. En snabb puls på 76 slag per minut eller mer i vila var förenat med en Tjugosex procent ökad risk för hjärtinfarkt eller hjärtsvikt dödsfall.
3.
Vad sägs om en snabb vila hjärtfrekvens hos män? Även om denna studie inte tagit upp frågan tidigare studier har visat en liknande sammanslutning hos män. Detta tycks vara oberoende av andra riskfaktorer såsom högt blodtryck, förhöjt kolesterol och rökning.
4.
Om du har en snabb puls i vila bör du fråga om? Även om detta är bara en faktor som kan bidra till risken för en hjärtattack, om närvarande, kan det signal ett behov av förstärkt övervakning och större insatser för att kontrollera andra riskfaktorer såsom blodtryck och kolesterolvärden. Det är oklart om insatser för att minska snabba hjärtfrekvens i vila med en aerob träning programmet skulle ha en stor inverkan på hjärtattack risk. Människor som gör regelbundna kraftig motion kan ibland sänka sina vilopuls betydligt. En sak som är känt är att intensiv träning i allmänhet verkar sänka den totala risken för hjärtsjukdom och hjärtinfarkt. Naturligtvis bör du alltid kontrollera med din läkare innan du börjar ett träningsprogram speciellt om du har riskfaktorer för hjärtsjukdomar.
5.
Ett varningens ord, kan en riktig vilopuls vara svårt att få i läkarens kontor som du kan vara nervös om att vara i en främmande miljö. Det bästa sättet att få en korrekt bedömning av din puls är att kolla upp det när du sitter stilla på en stol hemma i en minut. Aldrig kolla upp det när du har bråttom, nervös eller har feber. Du bör alltid sitta i några minuter innan en bedömning din puls.
6.
Om du upptäcker att du har en snabb puls i vila över sjuttiosex slag per minut, gör din läkare medvetna om detta faktum. Förutom att närmare bedöma din riskfaktorer för hjärtsjukdom kan han vill göra laboratoriestudier för att utesluta andra orsaker såsom en överaktiv sköldkörtel.


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man rengör en Waterpik

Relaterade artiklar


 • hur man kan förebygga torr hud
 • hur man kan stoppa snarkning med naturmedel
 • om fri hälso planer
 • hur du tar bort akne från ansiktet med naturliga produkter
 • hur man kan sänka samarbete betalar på sjukförsäkring
 • hur man förbereder kroppen för graviditet
 • hur man får tuggummi ur håret
 • hur man sjukvård för en åldrande förälder
 • hur man kan övervinna shopping missbruk
 • hur man kan minska biverkningarna av gestagen piller med mineraler för kvinnor med endometrios
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com