abstinensbesvär från alkohol & droger

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-30
Att vara beroende av alkohol eller droger är inte en vacker syn, och abstinensbesvär kan ännu mindre attraktiv. De flesta droger kommer att lämna systemet på mindre än en vecka, men de tyngsta användarna kan vara säkra på att det kommer att bli en mycket svår vecka. Eftersom vissa av de abstinensbesvär kan vara livshotande, är det bäst att söka professionell hjälp om någon funderar på att ge upp den långsiktiga användningen av alkohol eller droger

Alkohol

När en fysisk beroende av alkohol sätter in, som i fallet med genomgående hög alkoholkonsumtion kan stoppa dricka leda till en rad av fruktansvärda biverkningar. Alkohol är en depressiv, så abstinensbesvär kan lämna en person vaken, som lider av många nervösa villkor. Sömnlöshet, svettningar, dålig aptit, och en typ av skakningar som kallas skakar eller tremor är vanliga. Andra symptom på alkoholabstinens vara snabb puls, illamående, kräkningar, oro, agitation, jumpiness och visuella eller auditiva hallucinationer. Den mest dramatiska utsättningssymtom kan inkludera grand mal-anfall och med död.

Kokain

Kokain är en stor övre, och de som ger upp kommer att gå ner. Depression och extrem trötthet är några av symptomen på kokain tillbakadragande, som är arga utbrott, ångest, irritabilitet och muskelvärk. Folk kanske börjar skaka, erfarenhet intensiv cravings för drogen och blir illamående och upprörd. De drar sig ur kokain inte får sova gott och kan sakna motivation att göra mycket av någonting.

Heroin

Människor som drar sig tillbaka från mellowing heroin kan se och känna att de upplever ett mycket dåligt fall av influensa. De kan ha rinnande ögon, snuva, muskelkramper, frossa och en förlust av aptit. Heroinabstinens kan också producera gåshud, skakningar, utvidgade pupiller, magkramper och panikattacker. Överdriven svettning, gäspningar och ett dåligt fall av nervositet är andra symptom på heroinabstinens.

Metamfetamin

Metamfetamin, också känt som meth, är en annan övre som kan ge användare extremt trött men inte kunnat sova utan täta vakna . Någon upplever meth återkallande kan också förvänta sig att bli irriterad, orolig och lider med måttlig till mycket svår depression. Meth tillbakadragande har också lett till psykotiska reaktioner och beteenden.

Marijuana

Stoppa marijuana, en drog som är känd för sina lugnande effekt, kan lämna människor fulla av spänning. Spänningen kan komma ut fysiskt, med muskelvärk och huvudvärk, eller psykiskt, irritabilitet och ångest. Brist på aptit är en annan abstinenssymptom av marijuana, som är en mycket dour humör.

Xanax

receptbelagt läkemedel Xanor är en bensodiazepin och en Downer, inte olikt alkohol. Andra Downers, som Valium och Rohypnol, faller också in i kategorin bensodiazepin och dela liknande effekter tillbakadragande som alkohol. Skakningar, snabba hjärtslag och störd sömn eller sömnlöshet toppar listan. Ängslan, oro och darrningar är andra. En person drar sig ur Xanor kan också bli svettig, nervös, illamående och extremt irriterad.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:Hur drar en muskel inträffa?

Relaterade artiklar


 • hur du väljer en postpartum doula
 • hur att förstå hur D-vitaminnivåer påverkar hjärnans funktion hos äldre
 • hur du tar en temperaturavläsning
 • hur man ökar ditt barns immunsystem
 • hur man undviker bakterier på sjukhus och läkarmottagningar
 • biverkningar av Procerin
 • hur man kan hjälpa med spädbarn gas
 • hur man blir en hälsa förebild för dina barn
 • hur man lever med en diabetiker make
 • hur man rengör en cool dimma luftfuktare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com