artrit förebyggande

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-31
Artrit förebyggande är en gemensam angelägenhet för många människor när de blir äldre. Effekterna av åldrande kan förändra vår livskvalitet. Eftersom våra kroppar ålder, vi är mer benägna att uppleva sänkt immunförsvar och smärta som orsakas av artrit. Våra svagare kroppar är mer mottagliga för degenerativa sjukdomar. Att förebygga artrit är möjligt, men resultaten varierar beroende på person. Varje människa är olika och vissa människor är mer benägna att få artrit på grund av deras genetik. Att bo i ett varmare klimat kan bidra till att lindra smärtan och besvären i samband med artrit.

Du behöver:.
barnmatsvärmare

Kroppshållning

Bra hållning är ett sätt att förebygga artrit i ryggen. Oavsett om du sitter eller står, kan slouching sätta press på ryggraden och med permanent kurva i ryggraden över tiden, skapa en "buffalo hump". Dålig hållning är svårare att underhålla när vi åldras eftersom vi blir svagare och det kan vara hårt arbete för att stå rakt, men ju längre en person kan bibehålla en god hållning, desto bättre.

Minska inflammation

Du kan minska inflammationen i kroppen genom att äta hälsosam mat som frukt och grönsaker dagligen. Undvik behandlad fet mat och begränsa kött intag. Fiskleverolja hjälper till att lugna inflammation i kroppen också. Omega-3 fettsyror som finns i denna olja smörja även i lederna och hjälper andra delar av kroppen. Vitamin E bidrar också till att minska effekterna av inflammation. Drick mycket renat vatten varje dag för att stanna hydrerade och hjälpa till att befria kroppen av överskjutande toxiner.

Stretching

Stretching är mycket viktigt innan ett träningspass eller ansträngande aktiviteter som t. ex. snowboard eller styrketräning. Idrottsskador kan ha en effekt på artrit senare i livet, så det är mycket viktigt att stretcha innan någon typ av fysisk aktivitet. En bra tumregel är att tillbringa lite extra tid stretching rätt när du stiger ur sängen på morgonen.

Motion

Motion hjälper till att minska fria radikaler i kroppen. Fria radikaler är naturliga biprodukter av cellerna när vi åldras. Vissa saker skydda kroppen mot fria radikaler, som vitaminer, läkemedel och även motion. Bibehålla en hälsosam vikt är också en viktig faktor när det gäller att förebygga artrit. Simning hjälper till att lindra stelhet och förbättra muskeltonus.

terapeutiska bad

Med varma bad kan också bidra till att minska inflammation i kroppen samt lätta gemensamma smärta och obehag. Fyll badkaret med en kopp Epsom salt och 1 kopp bakpulver och fördela jämnt. Dessa ingredienser kommer att mjukna i vattnet och hjälpa till att läka lederna. Du kan också fylla badkaret med kolloidalt havregryn till att mjuka upp huden. Medan du njuter, massera dina värkande leder.

Om du bor i ett område där kranvattnet är starkt klorerade, kan du även investera i en klor filter. Klor är cancerframkallande, vilket betyder att den har kopplats till cancer hos vissa personer. Bada i klor är farligt för vår hälsa.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man ska behandla akne under graviditeten

Relaterade artiklar


 • hur man gör hemmagjord mascara
 • hur man gör en hemmagjord ansiktsmask och uppnå friska, unga, asiatisk hy
 • hur man bygger upp ditt barns självkänsla
 • hur man desinficera efter influensa har besökt
 • hur man effektivt och enkelt motion för att förbli alert
 • om cetaphil
 • Hur spenderar en ob-gyn en arbetsdag?
 • hur man får redo för vintern enligt ayurveda
 • Så här avslutar trötthet och få mer energi
 • hur man överlever sängliggande
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com