det kardiovaskulära systemet

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-27
Består av hjärta, blod och blodkärl, är det kardiovaskulära systemet cirkulationen mekanism genom vilken kroppen kan upprätthållas genom att avge syre och andra näringsämnen

Funktion

det kardiovaskulära systemet är huvudansvarig för att utföra de funktioner för att transportera mat och näringsämnen via blodet samt syre i hela kroppen. Det spelar därmed en roll i immunförsvaret mekanismer (vita blodkroppar och antikroppar) skyddar kroppen mot bakterier, virus och andra skadliga mikrober. Det är också aktiv i att ta bort avfall av ämnesomsättningen, t. ex. koldioxid.

Anatomy

Hjärtat, ungefär lika stor som en knytnäve i genomsnittlig vuxen, finns inom bröstkorgen, under bröstbenet ( bröstbenet). Den sitter mellan höger och vänster lunga. Den vänstra och högra Atria och ventriklar omfatta fyra kammare i hjärtat.

aorta, överlägsen vena cava, sämre vena cava, kranskärl, pulmonell artärer och vener är de stora blodkärlen i cirkulationssystemet. Hjärtats kranskärl leverera syre till hjärtmuskeln själv. Lungartärerna bär hjärtats syrefattigt blod bort från den och in i lungorna.

Den överlägsna Vena Cava den stora fartyg och ansvarar för att transportera deoxygenated blod från den övre halvan av kroppen att leverera den till hjärtats högra förmak och kammare. De sämre vena cava också transporter deoxygenated blod, men från den nedre halvan av kroppen. Blodet är flyttade in i höger förmak och kammare i hjärtat också. Syrefattigt blod från båda dessa fartyg transporteras in i lungorna, ridning kroppen av koldioxid genom utandning. Efter att plocka upp mer syre, pulmonell vener och fortsätt sedan blod tillbaka in i vänster förmak och kammare i hjärtat för att pumpas genom aorta och ut till den systemiska cirkulationen.

Sinatrial (SA) nod, som ligger i den övre delen av hjärtats höger förmak, är den bunt av nervceller som behövs för reglering av hjärtslag.

Heart Disease

Enligt Världshälsoorganisationen, är hjärt-kärlsjukdomar den vanligaste dödsorsaken i världen bland män och kvinnor. Det påverkar hjärta, blodkärl i hjärtat och dem som kör i resten av kroppen.

En hjärtinfarkt är vävnad dödsfall på grund av bristande blodtillförsel och syre till hjärtmuskeln. Det orsakas oftast av blockering. Hjärtsvikt är ett tillstånd som beror på hjärtats oförmåga att ge tillräckligt blodflöde till kroppen. Den främsta orsaken till hjärtinfarkt, koronar hjärtsjukdom, resultat från koronarkärlen oförmåga att ge adekvat blodförsörjning till hjärtmuskeln och angränsande vävnader.

Hypertoni är en riskfaktor för hjärtinfarkt, liksom hjärtsvikt, njursvikt och stroke. De med konsekvent systoliskt läsningar av 140mm Hg och ett diastoliskt läsning av 90mm Hg eller högre anses ha högt blodtryck. Manifest av en förlust av hjärnans funktion, förlust av talförmågan (afasi) och orörlighet, uppstår en stroke när ett blodkärl är blockerad eller blödningar. Enligt American Heart Association, är det den vanligaste orsaken till handikapp hos vuxna. Arterioskleros, vanligen orsakade av högt blodtryck, är en åderförkalkning på grund av deras brist på elasticitet. Men orsakar åderförkalkning även åderförkalkning, men beror på att plack (förkalkade lipider).

Riskfaktorer

Trots att några av de riskfaktorer för hjärtsjukdomar är okontrollerbara, såsom att vara manlig, med en familj hjärtsjukdom eller är postmenopausala, flera andra är reglerbara. Etnicitet är också en riskfaktor, som mexikansk-amerikaner, asiater, afroamerikaner, och amerikanska /Alaskan indianer är mer benägna att ha hjärtsjukdom än kaukasier (World Health Organization).

Att vara fysiskt inaktiv, överviktiga eller har högt blodtryck, okontrollerad diabetes, högt HDL-kolesterol, dålig förvaltning av stress och ilska kontrollera alla kan kontrolleras riskfaktorer för hjärtsjukdom.

förebyggande

inandas eller att utsättas för tobaksrök orsakar blodet att koagulera lättare, höjer blodtrycket, sänker HDL-kolesterol, och gör motion oacceptabla. Det finns också en ökad risk för stroke hos kvinnor som röker och även använder p-piller (American Heart Association). />
Fysisk aktivitet, även måttligt gjort, minskar blodtrycket, kontrollerar blodfetter (fetter) och styr också fetma. Det hjälper att hantera diabetes också. Aerobisk aktivitet lär hjärtat att arbeta mer effektivt. Löpning, raska promenader, hoppa rep och jogging är exempel på aerob träning.

Att äta en hälsosam kost som är låg i animaliskt fett och saltintaget minskar risken att utveckla hjärtsjukdom. Genom att öka fiberintaget och äta med måtta, är en möjlighet att se kaloriförbrukning. Äta mer än vad som krävs leder till viktökning.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:naturliga botemedel för tonåring akne

Relaterade artiklar


 • hur man kan hjälpa med spädbarn gas
 • hur man identifierar och hanterar ett barn som skär
 • Så för att lindra förstoppning i ditt barn
 • om baby akne
 • hur man kan minska luftförorening inomhus i ditt hem
 • allergi och influensaliknande symtom
 • Hur man vet om du är i klimakteriet
 • hur du kan hjälpa dina barn träning
 • vitaminer och mineraler för att öka fertiliteten
 • hur man identifierar symtom på fetalt alkoholsyndrom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com