effekterna av alkohol

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-30
Alkohol är en drog som påverkar både psykisk och fysisk hälsa. När det används med måtta, kan alkohol ha vissa positiva effekter. Däremot kan alkohol vara beroendeframkallande, och när det missbrukas kan leda till svåra hälsoproblem, komplicera befintliga medicinska tillstånd, och orsaka oavsiktliga olyckor

Betydelse

Enligt United States Department of Agriculture, 67 procent av amerikanerna konsumerar alkohol minst en gång per år. Konsumeras med måtta, kan alkohol ha vissa positiva hälsoeffekter som att minska risken för hjärtsjukdomar. Kan dock effekterna av konsumerar för mycket alkohol leder till skada för kroppen och oavsiktliga olyckor. Enligt National Highway Traffic Safety Administration, 39 procent av dödsfallen från auto krascher under 2005 var alkoholrelaterade.

Funktion

alkohol konsumeras i flytande form och kan blandas in i andra drycker. Det används för rekreation, som ett komplement till mat vid måltiderna, och som en självmedicinera form av behandling av psykisk och fysiska sjukdomar. Alkohol är ofta konsumeras i sociala situationer och vid särskilda evenemang såsom fester, bröllop och religiösa ceremonier.

Typer

Enligt National Institutes of Health, mentala effekterna av alkoholbruk är depression, minnesförlust och sömnlöshet.
fysiska effekterna av alkohol beror på den förbrukade mängden och yrsel, kräkningar och medvetslöshet när de konsumeras i stora mängder. Långsiktiga effekter av alkohol inkluderar leversjukdom, hjärtsjukdom och depression. Alkoholkonsumtion gravida kvinnor kan leda till fetalt alkoholsyndrom i sina barn, som är en samling av psykiska och fysiska problem och störningar.
sociala och kulturella effekter av alkohol inkluderar auto olyckor och dödsfall, våld i hemmet på grund av alkoholism, hemlöshet och alkoholrelaterade kostnader behandling.

Tidsplan

Enligt Mayo Clinic, tidsramen för effekter av alkohol på kroppen är beroende av den förbrukade belopp och vikt, kön och ålder på den person dricka, samt om det finns mat i magen. Om alkoholkonsumtion är snabbare än kroppen kan bearbeta den, kan symtom som sluddrigt tal, kräkningar och yrsel förekomma. Om en stor mängd alkohol är snabbt konsumeras, kan medvetslöshet på grund av alkoholförgiftning förekomma. Konsumerar stora mängder alkohol under många år kan leda till levercancer, levercirros och hjärtsjukdomar.

Identifiering

Effekterna av alkohol på kroppen kan upptäckas genom observation och medicinska tester. Effekter av alkohol som lätt observerats inkluderar sluddrigt tal, förlust av balans och koordination, kräkningar, kramper och medvetslöshet. Medicinska tester för att identifiera effekter av alkohol på kroppen inkluderar levervärden, blodprover alkohol och psykologiska frågeformulär som administreras av läkare.

Överväganden

Enligt amerikanska läkarförbundet, kvinnor och äldre människor kan vara mer känsliga för effekterna av alkohol. Kvinnors kroppar metabolisera alkohol långsammare än mäns gör, vilket resulterar i en lägre tolerans för alkohol. De äldre kan vara mer känsliga för effekterna av alkohol på grund av underliggande medicinska tillstånd som diabetes och hjärt befintliga eller leversjukdom.

Varning

Alkohol kan erhållas från hushållsprodukter och städare och personliga produkter såsom hostmediciner eller munvatten, förutom alkoholhaltiga drycker. Konsumerar en extrem mängd alkohol på kort tid kan leda till alkoholförgiftning. Tecken på alkoholförgiftning inkluderar oregelbunden andning, kramper och medvetslöshet. Alkoholförgiftning kan leda till döden.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hälso-och sjukvård för äldre

Relaterade artiklar


 • Hur fungerar en infektion startar?
 • hur du håller din semester brandsäker.
 • hur man köper kontaktlinser online
 • Hur påverkar menstruationen humör?
 • hur mycket är viacord?
 • hur att förstå farorna med alkohol baseras hand saniterare
 • Hur man vet om en hormonell obalans som orsakar kramper
 • Hur sker underarmen tendinit?
 • bli en äggdonator över 40 år
 • effekterna av kortisol
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com