fördelar och nackdelar med solariesalonger

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-05
Eftersom att ha en gyllene solbränna anses vacker och sexig, fler och fler människor rubrik nu solariesalonger på jakt efter den perfekta solbrännan. Trots påståenden om både medicinska och skönheten sidor industrin solariesalonger varken 100 procent säker och inte heller 100 procent onda, varför är det viktigt att överväga alla för-och nackdelar innan du går in ett solarium

Du behöver:.
hopprep.
motstånd band.
stabilitet boll.

Betydelse

En av de största fördelarna med solariesalonger är bekvämlighet. Tanning inomhus är snabbt, och de nyare maskinerna ofta kräver mindre än 10 minuter per session, två eller tre gånger i veckan, för att hjälpa dig få en gyllene färg. Inte bara sessionerna korta, men de kan vara schemalagd för att passa in i ditt liv och gjort under lunchraster eller på kvällen efter jobbet. Många solariesalonger är öppna 24 timmar.

Effekter

när du solar i allmänhet är inte bra för din hud, solariesalonger är säkrare än garvning utomhus. Detta är, som delvis beror på att tidpunkten för exponeringen är mycket kortare men också på själva ljuset. Solarier filter vanligtvis UVB-strålar (det slag som producerar brännskador), så det finns mer av en chans att du sola i stället brinna.

Överväganden

En av de största problemen med solariesalonger är att människor tenderar att sky skydd medan du solar inomhus. Studier publicerade av American Academy of Dermatology visar att människor som använder skydd för huden medan utomhus är fortfarande vanligare att hoppa i ett solarium utan grädde alls. Detta kan vara särskilt farligt för dem med känslig hud som inte blir lätt brun.

Varning

Tanning kan orsaka hudskador om det sker för ofta eller för länge tidsperioder. Eftersom Solningspass i en salong är sällan mer än 15 minuter, människor är mer benägna att överdriva den. För mycket sol kan leda till för tidigt skrynkling, förlust av hudens elasticitet, missfärgning och även hudcancer. Även om det är sant att garvning hjälper till med produktion av vitamin D, mängden solljus krävs för att få tillräckligt med näringsämnen inte motiverar användningen av solarier.

Expert Insight

Solarier kan vara farligt för ögonen om inte tillfredsställande skydd ( i form av särskilda mörka linser) används. Den höga UV-halter kan skada näthinnan eller orsaka grå starr hos dem som använder solarier ofta utan lämpliga skyddsglasögon. Goggles ges ut på solariesalonger inte alltid ger 100 procent skydd, så för dem som solbränna regelbundet, kan det vara meningsfullt att köpa och ta med din egen.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man kan minska din påverkan pt.1 (med grönt sken)

Relaterade artiklar


 • hur man kontrollerar blodsockernivån vid graviditet
 • hur man vet om du har STREP (streptokocker) i halsen
 • hur man kan förebygga barnfetma - en kontrollerad
 • inte försäkringsskydd prenatal massage?
 • hur företaget benen
 • hur man uppmuntrar bra beteende hos barn
 • hur du får ditt barn att dricka vatten
 • Hur skyddar chapstick läppar?
 • om infertila män
 • hur man förstår vad preventivmedel för att använda under amning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com