förstoppning och potträning

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-25
Vid tiden ditt barn är mellan två och tre års ålder, blir Potträning oerhört viktigt. Så småningom kan det innebära färre blöjor för dig att ändra och mer självständighet för ditt barn. Men under tiden kan det innebära massor av olyckor för att rensa upp, samt tillträde till andra frågor, såsom förstoppning

Betydelse

Förstoppning definieras som att inte ha haft en avföring i minst tre dagar, eller har färre än tre tarmtömningar under loppet av en vecka. Det kan allvarligt hindra framsteg med potträningen.

Funktioner

Vid något tillfälle, småbarn inser de har kontroll över sina kroppsfunktioner. När de börjar utöva kontroll, ibland kan de göra misstag genom att antingen inte hålla den i tillräckligt länge och med olyckor eller genom att hålla den i för länge och bli förstoppad.

Överväganden

med en avföring på toaletten kan vara en skrämmande sak för barn. Det kan vara en förvirrande känsla att sitta och få sina tarmrörelser landa i vattnet (som kan plaska och göra buller) snarare än att gå i en blöja eftersom de har hela sitt liv. Detta kan göra att de inte vill gå på toaletten och antingen gå i sin blöja istället, eller håll in den och bli förstoppad.

Teorier /Spekulationer

Barn kan bli förstoppad regelbundet, före, under och efter potträning. Det kan vara lätt att skylla potträning på förstoppning frågor hos barn, eftersom potträning innebär förflyttning av tarmarna. Enstaka förstoppning kräver oftast inte mer än en enda behandling av en pall sköljmedel eller annan gottgörelse. När förstoppning blir kronisk eller mycket vanligare under potträning, kan du behöva tala med en barnläkare.

Förebyggande /Lösning

Det finns några saker som en förälder kan göra för att skapa en miljö som minskar risken hennes barn blir förstoppade under potträningen. Kontrollera först att pallen förblir mjuk genom att mata ditt barn mat med massor av fibrer och med hennes drick mycket vätska. För det andra gör potträna en icke-stressande strävan. Tvinga inte barnet att potträna innan hon är inte redo. Många barn kommer att behärska kissar i toaletten länge innan de känner sig bekväma med avföring i toaletten. Tålamod på den del av den överordnade är nyckeln. Erbjudandet beröm när de går i pottan (eller ens priser, klistermärken, eller mellanmål) och inte straffa dem för det oundvikliga misstag de gör. Om ditt barn känns bra om bajsa i toaletten, kommer hon göra det lättare.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man får den bästa solbrännan från ett solarium

Relaterade artiklar


 • tablettfri födelsekontroll alternativ
 • Vad är definitionen av pulmonell andning?
 • hur man kommunicerar med din läkare
 • Hur utvecklas ett inåtväxande spik?
 • vad är det bästa sättet att ta bort oönskat hår?
 • olika typer av modersmjölksersättning
 • hälsosam kost när du är gravid
 • är östrogen säker?
 • Hur effektiv är orto EVRA-plåster?
 • Vad gör en röntgen visa?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com